Vágólapra másolva!
Kisorsolták a 2023-as League of Legends-világbajnokság egyenes kieséses szakaszának első párosításait, az izgalmas szériák mindegyikét a héten játsszák le.

Az EMEA-régiótól elbúcsúzott a Worlds 23 mezőnye, így már csak az LCK, az LPL és az LCS legjobbjai harcolhatnak azért, hogy valamelyikőjük november 19-én a magasba emelje a trófeát. Kína négy, Dél-Korea három, Észak-Amerika egy képviselővel vág bele a rájátszásba. A top 8 első párosításainak sorsolása nem volt teljesen véletlenszerű, ettől függetlenül a két ág között már első ránézésre látható, hogy jelentős különbség van összesített játékerőben. Ettől függetlenül nem lehet kijelenteni azt, hogy máris megvan a döntő egyik résztvevője, ugyanis pont a tavalyi vb volt a legjobb példa arra, hogy tényleg bármelyik együttes okozhat meglepetést.

Az NRG és a WBG összecsapása tűnik a legszorosabbnak az eddig mutatott teljesítmény alapján. Palafoxék kifejezetten nagy meglepetésre 3-1-gyel abszolválták a svájci részt, miközben TheShy és társai csak 3-2-vel léptek tovább a következő körbe. A GEN megkapta azt a BLG-t, amely ellen súlyos vereséget szenvedtek még májusban az MSI-on. Azóta eltelt közel fél év, ami alatt Doranék szintet tudtak lépni, Yagaóék viszont megtorpantak a fejlődésben. A JDG vs KT Bo5-ben a mérleg nyelve a kínai bajnok felé billen, Aimingéknek kisebb csodát kéne tenni, hogy az idei évben még összességében veretlen gigász megállítsák. A hét kiemelt összecsapásán az LNG és a T1 játékosai kapják meg a reflektorfényt. Az egyik oldalon ott van az LPL 3. kiemeltje, akik 3-2-re kényszerítették két alkalommal is a JDG-t, a másikon Faker és a valaha volt legeredményesebb LoL-szervezet neve olvasható. Minden három győzelemig tartó sorozat kiemelt fontosságú, ugyanis a vesztes nem kap második esélyt, búcsúzik a vébétől.