Vágólapra másolva!

A Minardi tavaly is az utolsó pillanatban, már Melbourne-ben mutatta be az új szezonra tervezett autóját, s csak annak köszönhette életben maradását, hogy hat héttel a rajt előtt az ausztrál Paul Stoddart megvette a részvények többségét az olasz Giancarlo Minarditól, a csapat faenzai alapítójától.

Stoddart a European Aviation repülővállalat nyereségéből tett szert milliárdokra, de az Egyesült Államokat ért terrortámadás után az ő cége is jelentős visszaesést mutatott. Az évzáró Japán Nagydíj előtt többen már úgy tudták, a European Aviation vesztesége olyan mértékű, hogy Stoddart jövőre már nem engedheti meg magának a Minardi-istálló szponzorálását.

"Azt hiszem, minden repülőtársaság anyagi helyzete megrendült, de a miénk sem jobban, mint a riválisoké. Nyilvánvaló, hogy sokat vesztettünk, s pontosan még azt sem tudhatjuk, hogy mennyit. Biztos vagyok benne, hogy kilábalunk a nehéz helyzetből, s emiatt nem kap KO-t a Forma-1-es csapatunk" - mondta Stoddart, aki öt évre tervez a Minardinál.

"Amikor átvettem a csapatot, akkor sem volt könnyebb a helyzetünk. Hat hetünk volt arra, hogy két működő autót állítsunk a rajtrácsra. A következő szezonban már nem elégedhetünk meg azzal, hogy befejezzük a futamokat, a pontszerzést tűztük ki reális célként. Azt szeretném, hogy a konstruktőrök között az első tízben végezzen a csapat. Eltökéltek vagyunk, s hiszünk benne, hogy az ötéves tervidőszak végére állandó, versenyképes tényezője leszünk a Forma-1-nek" - beszélt céljairól Stoddart.

Korábban:

Új tulajdonosa van a Minardinak

Németh Andrea