Vágólapra másolva!
Baumgartner Zsolt sikeres évet töltött a Minardinál, az idei szezonra azonban nincs szerződése. Az első magyar Forma-1-es pilóta menedzsmentjének (eddig) nem sikerült közös nevezőre jutnia a 2005-ös gazdasági elvárásokat illetően Paul Stoddarttal, de van még remény a maradásra.

"Azon dolgozunk, hogy Zsolt a száguldó cirkuszban maradhasson" - fogalmazott sajtóközleményében Rick Gorne, Baumgartner menedzsere (Frank Tamás tehát már nem az... - a szerk.). "A Jordannél van még hely, mi több, esély is a bekerülésre, ugyanakkor három nagycsapat tesztpilótai 'széke' is elérhető. Ez a négy F1-es út áll jelenleg előttünk, folyamatosan tárgyalunk." Gorne szerint a tengerentúlról is van érdeklődés a magyar versenyző iránt. "Elsődleges célunk természetesen a megkezdett Forma-1-es út folytatása, de szerencsére az amerikai ChampCar-sorozatból is érdeklődnek Zsolt iránt."

Nyilatkozott Baumgartner is, a pilóta rendkívül hálás a Minardinak az együtt töltött 2004-es évért. "Az elmúlt időszakban folyamatosan zajlottak az egyeztetések menedzsmentem és a Minardi F1 Team között abból adódóan, hogy 2004-es szerződésem lejárt, és megújítására mindkét félben volt hajlandóság. Ahogy már a versenyévad végén is elmondtam, nagyon jól éreztem magam a Minardinál, és rendkívül jó kapcsolat alakult ki köztem és Paul Stoddart között. Szeretném megköszönni Stoddart úrnak és a teljes Minardi csapatnak a 2004-es évet, nagyon sikeres jövőt kívánok nekik abban a tudatban, hogy akár dolgozhatunk is még együtt."

"Sokat tanultam az elmúlt egy évben, szívesen versenyeznék egy újabb szezont is a csapatnál, de nem mindenáron. Mind a technikai, mind pedig az anyagi feltételeket illetően is több olyan tényező volt, illetve van, ami finomításra szorul, és amit tisztázni kell egy újabb szerződés aláírásakor. Jó feltételekkel nagyon szívesen versenyeznék 2005-ben is a Minardinál, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem jön létre a megállapodás. Mindez azt jelenti, hogy meg kell fontolnom azokat az egyéb lehetőségeket, amelyek szerencsére az elmúlt napokban egyre inkább körvonalazódni látszottak."

"A Jordant leszámítva csapatneveket egyelőre nem mondhatok, de több irányban is folytatunk nagyon biztató tárgyalásokat. Természetesen amint bármilyen konkrétum adódik, azonnal tájékoztatunk minden érdeklődőt, addig azonban türelmet kérek."