Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedes a győzelmet, a Toyota a dobogót célozta meg a Forma-1 vasárnapi, Francia Nagydíja előtt. A Renault a párizsi olimpiai pályázatot népszerűsítő autókkal indul.

A McLaren-Mercedes egyértelmű célkitűzést fogalmazott meg a Francia Nagydíjra: Kimi Räikkönennek vagy Juan Pablo Montoyának kell nyernie a futamot. "Arra összpontosítunk, s ezért dolgozunk nagyon keményen, hogy megszerezzük idei negyedik elsőségünket!" - szögezte le Martin Whitmarsh vezérigazgató.

A szakember hozzátette: a múlt héten jól sikerült a csapat jerezi tesztelése, amelyen az autó új fejlesztésű részeit vizsgálták. "Nagyon várjuk már a franciaországi versenyt" - jegyezte meg Whitmarsh.

A Michelin-abroncsokat használó csapatok - így a Renault és a McLaren - indianapolisi bojkottja miatt az összetettben második Kimi Räikkönen hátránya továbbra is 22 pont az éllovas Fernando Alonsóval szemben, így most mindenképpen meg kell előznie a spanyol klasszist. "Technikás, különleges kihívást jelentő pálya vár ránk Magny-Cours-ban. Eddig kiválóan szerepelt az autónk hasonló körülmények között, így optimistán várom a futamot. Remélem, hogy Franciaországban sok pontot szerzek, hiszen célom a világbajnoki cím" - mondta a finn versenyző.

Räikkönen csapattársa, Montoya is a felzárkózást tartja szem előtt, hátránya jelentős, 43 pont. "Remélem, hogy versenyben leszek a győzelemért, mert csak jó eredmény esetén kezdhetem meg az előrelépést" - mondta a kolumbiai pilóta.