Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke szerint a pole pozíció megszerzése idén nem lesz olyan fontos, mint korábban. Csak jó stratégiával lehet nyerni.

A csapatok és a pilóták véleménye szerint zongorázni lehet a különbséget a Pirelli és a Bridgestone F1-es abroncsai között, az olaszok gumijai meglehetősen gyorsan kopnak. Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke úgy véli, hogy idén csak az nyerhet futamokat és szerezheti meg a világbajnoki címet, aki hibátlan stratégiával dolgozik.

A Ferrari az elmúlt években több, stratégiailag hibás döntést hozott, tavaly egy ilyenen ment el Fernando Alonso világbajnoki címe is. "Nem kérdéses, hogy idén a korábbinál több bokszkiállás lesz szükséges a versenytáv teljesítéséhez" - mondta Domenicali.

"Ez nagyon fontos lesz a csapatmunka szempontjából, mert a több kiállás azt jelenti, hogy az összes szerelő és mérnök szerepe felértekelődik, versenyeket dönthetnek el. A stratégia átalakulása azt is jelenti, hogy 2011-ben valószínűleg kevésbé lesz fontos a jó rajtpozíció, aki nem szerzi meg a pole-t, még nyugodtan célba érhet elsőként a versenyen."

"Létfontosságú lesz a helyes stratégiák megválasztása, enélkül nem lehet versenyeket nyerni. Melbourne-be jól felkészülten érkezünk, a csapatban jó a hangulat, nemsokára kiderül, honnan kezdjük az idei szezont a riválisokhoz képest."