Vágólapra másolva!
Jean Todt, az FIA elnöke szerint a Forma-1-nek csökken a televíziós nézettsége.

A Nemzetközi Automobil-szövetség francia elnöke a német Auto Motor und Sport újságnak nyilatkozta, hogy szerinte a probléma gyökerét egyes unalmas futamok jelentik a versenynaptárban.

"Az olyan versenyek, mint az Abu-Dzabi Nagydíj 2010-ben, ahol nem lehetett előzni, nem akceptálhatóak. A legújabb adatok kimutatják, hogy csökken a nézők száma. Rengeteg lehetősége van az embereknek, hogy a szabadidejüket eltöltsék, ezért minden nap meg kell kérdeznünk magunktól, hogy hogyan tudnánk szórakoztatóbbá válni."

Ide kapcsolódó hír, hogy Richard Cregan, az abu-dzabi Yas Marina-pálya igazgatója már bejelentette, hogy tárgyalnak az FIA-val és a pilótákkal a pálya módosításairól.

Todt továbbra is kitart amellett, hogy a sofőrök felismerhetetlensége is komoly probléma a Forma-1-ben.

" A televíziót nézve aligha tudja az ember megmondani, hogy éppen ki ül az adott autó volánjánál. Csak a szakértők ismerik fel a sisakokat, ráadásul a versenyzők néha, versenyről versenyre változtatják a sisakjuk festését."

"A NASCAR jól csinálja. A versenyzők egész karrierjük során ugyanazt a rajtszámot viselik, ezért felismerhetőek a nézőknek."

Todt megvédte a 2013-tól érvényes új "zöld" motor szabályt is.

"Egy nap a kormányok be fognak tiltani sokféle autót. Az FIA-nak meg kell mutatnia, hogy halad a korral, még akkor is, ha ezzel nem lesz több rajongója a sportágnak. Minél nagyobb vagy, annál jobb példát kell mutatnod."