Vágólapra másolva!
A mogyoródi pálya régóta tervezett újraaszfaltozása ellen van Lewis Hamilton, aki néhány magyar szóval is megpróbálkozott a McLaren motorhome-jában tartott péntek esti vacsora előtt.

"Sia" - köszöntötte Lewis Hamilton enyhén tört magyarsággal az újságírókat és a Vodafone vendégeit a McLaren motorhome-jában rendezett hagyományos péntek esti vacsora előtt. Bár néhány hete éppen a fárasztó PR-megjelenések miatt háborgott, most szemlátomást jókedvűen érkezett - amiben feltehetőleg nagy szerepe volt múlt heti nürburgringi győzelmének és két pénteki edzéselsőségének.

"Mindenki azt kérdezi tőlem, hogy formában vagyok-e. De hogy őszinte legyek, én általában mindig formában vagyok" - szögezte le, egyértelművé téve: a csapat hullámzó teljesítményéért nem ő a felelős. "Néha jó autót kapok, néha pedig nem" - tette hozzá.

A McLaren világbajnoka elismerte, még mindig a németországi győzelem hatása alatt van, azonban igyekszik két lábbal a földön állni, és teljes erejével a soron következő feladatra koncentrálni - az autóban éppúgy, mint azon kívül.

"Megpróbálok jól aludni, és már a hét közepe óta rengeteg folyadékot veszek magamhoz. Ha most kezdenék sokat inni, éjszaka folyton fölébrednék, és a futam alatt is be kellene iktatnom néhány extra kerékcserét" - viccelődött. A McLarennél egyébként a versenyzők mellett a vendégek hidratálását is kötelességüknek érzik, a csapat vendéglátóegységének katonás rendben vonuló felszolgálói átlagosan másfél percenként kínálták itallal a jelenlévőket.

Forrás: Farkas Péter

Hamilton közben a Hungaroring technikás vonalvezetéséről tartott kiselőadást, majd elárulta, szerinte éppen a tökéletlenségek teszik szerethetővé a gokartpályára hasonlító aszfaltcsíkot.

"Én a pályákat mindig házakhoz hasonlítom. Nálunk Angliában vannak régi, igazán karakteres házak, és új építésűek, amelyekből teljesen hiányzik ez a karakter. Szerintem ez a pályák esetében is így van. Ezek a régi aszfaltcsíkok rengeteg történelemmel, karakterrel bírnak" - magyarázta.

"A versenyzői eligazításon beszéltünk az újraaszfaltozásról, hogy simább legyen a burkolat, én azonban azt mondtam, 'ne csináljátok, ne csináljátok', hiszen ezzel elvennétek a pálya karakterét!" - árulta el, majd néhány fotó és egy immár hibátlan magyarsággal kiejtett "köszönöm" után elbúcsúzott, hogy szombaton kipihenten folytathassa a munkát.

Török Dorka