Vágólapra másolva!
Norbert Haug szerint a hétszeres világbajnok egyre jobb formában van, és hamarosan elhallgattatja a kritikusait.

Új versenymérnököt kap Michael Schumacher a Belga Nagydíj hétvégéjétől kezdve, a hétszeres világbajnok munkáját ezentúl Peter Bonnington segíti. A szakember mostanáig Schumacher leköszönő versenymérnöke, Mark Slade helyetteseként dolgozott. Slade idén csatlakozott a Mercedes istállóhoz, ezt megelőzően a Renault-nál Vitalij Petrov versenymérnökeként tevékenykedett, korábban pedig Heikki Kovalainennel, Kimi Räikkönennel és Mika Häkkinennel dolgozott a McLarennél. Slade nem hagyja el a csapatot, az alakulat angliai központjában dolgozik majd tovább - a hivatalos indoklás szerint azért, mert nem akart többet versenyekre utazni.

Forrás: AFP

A mérnökváltással vélhetően nincs összefüggésben, de Norbert Haug, a Mercedes motorsport-igazgatója újból védelmébe vette Schumachert, és azt ígérte, a német legenda egyre javuló formájával hamarosan elhallgattatja a kritikusait: "Ha figyelmesen megnézzük az adatokat és a köridőket, láthatjuk, hogy az utóbbi időben (Schumacher) versenytempója több futamon is hasonló vagy még jobb is volt, mint Nicóé (Rosberg). Valójában sokkal kisebb köztük a különbség, mint azt az időmérők eredményei alapján gondolhatnánk."

Haug dicsérte Schumacher rámenős, harcias hozzáállását is: "A futamok első köreiben kitűnően teljesít, ilyesmire - legalábbis rendszeresen - csak egy erős versenyző képes. Nem lehet véletlen, hogy az első körben senki sem előz annyit, mint ő. Persze erre lehet azt mondani, hogy a 8. vagy a 10. helyről rajtolva könnyebb előzni, mint a pole pozícióból indulva. Ugyanakkor olyan nagyszerű manővereket láthattunk tőle, hogy semmi kétségem sincs a harci kedvével és a hozzáállásával kapcsolatban. Egyesek már leírták őt, de mi nem esünk ebbe a hibába."