Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton úgy gondolja, sokat fejlődött a megpróbáltatásokkal teli 2011-es idény közben. Fontosnak tartja, hogy a jövőben több időt töltsön a családjával.

Pár hónappal ezelőtt Lewis Hamilton bevallotta, hogy a 2011-es volt pályafutása legrosszabb idénye: nem elég, hogy a pályán rendszeresen incidensekbe keveredett, magánéleti problémákkal is meg kellett küzdenie. A két héttel ezelőtti Abu-Dzabi Nagydíjon aratott futamgyőzelme után azonban úgy gondolja, kilábalt a nehéz időszakból, s már képes a megpróbáltatások pozitív oldalát nézni.

"Nemrég beszélgettem egy barátommal arról, hogy milyen nehéz évem volt. Azt mondta, hogy ez a fejlődésem éve - ez az egyik legpozitívabb dolog, amit idén tanultam" - nyilatkozta Hamilton az Autosportnak. "Amit idén tanultam, azt a következő szezonban is hasznosítani tudom, ez jó érzéssel tölt el. Azt hiszem, ha a jövőben visszatekintek majd erre az idényre, mosolyogni fogok, és ezt mondom: 'Szükségem volt rá.'"

Hamiltonnal pályafutása során először fordul elő, hogy csapattársa mögött végez a világbajnokságban, az utolsó futam előtt ugyanis 28 pont a hátránya Jenson Buttonhoz képest. A 2008-as világbajnok ennek ellenére úgy véli, nem nyújtott rossz teljesítményt. "Csak egy versenyző van, aki több futamot nyert nálam, Sebastian (Vettel). Tehát lehetne rosszabb - bár tény, hogy jobb is" - nyilatkozta a csapattársához hasonlóan három győzelmet arató Hamilton. "Bár nem ebben a szezonban nyertem a legtöbb futamot, és világbajnok sem lettem, sokat tanultam."

Hamilton elárulta, az idei nehézségek emlékeztették arra, milyen fontos a családja, hiszen az tudja átsegíteni a nehéz időszakokon. A jövőben ezért figyelni fog rá, hogy munkája mellett a szeretteivel töltött időre is több hangsúlyt fektessen. "Meg kell találni a helyes egyensúlyt - az ember veheti túl komolyan a dolgot, vagy pedig túl komolytalanul. Nyolcéves korom óta versenyzem, de még mindig nem találtam meg a megfelelő receptet"- magyarázta. "Tavaly napi öt-hat órát edzettem: ez egyszerűen túl sok volt, azt hiszem, túl komolyan vettem. Az edzést továbbra sem hanyagolom el, de a köztes idő lesz a legfontosabb, amit a családommal és a barátaimmal töltök."

Forrás: McLaren
Forrás: McLaren