Vágólapra másolva!
Az Autosport szavazásán a csapatfőnökök is Sebastian Vettelt választották meg a 2011-es idény legjobbjának.

Az Autosport című magazin idén is felkérte a Forma-1-es csapatfőnököket arra, hogy állítsák össze annak a tíz pilótájának a listáját, akik szerintük idén a legjobb teljesítményt nyújtották. Csak a Toro Rosso vezetője, Franz Tost nem vett részt a szavazásban, amelynek végső összesítését az F1-es pontrendszer (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1) alapján készítette el a lap.

A csapatfőnökök szerint is Sebastian Vettel volt a 2011-es év legjobbja, a világbajnok 241 pontot gyűjtve szerezte meg az első helyet, első világbajnokként Lewis Hamilton 2008-as diadala óta. Vettel tavaly második volt Fernando Alonso mögött, a spanyol most harmadik lett 188 ponttal. Tavalyi helyezésén négyet javítva futott be másodiknak Jenson Button, a McLaren pilótája 200 pontot gyűjtött.

Negyedikként Hamilton (122), ötödikként Nico Rosberg (90) zárt, a szezonzárón győztes Mark Webber (70) hatodikként végzett. Meglepetés, hogy a hetedik helyet a Force India újonca, Paul di Resta (44) szerezte meg, aki hat ponttal előzte meg rutinos csapattársát, Adrian Sutilt (38). A csapat lehetőségeihez mérten fantasztikusat nyújtott a Lotusszal Heikki Kovalainen, ezt a csapatfőnökök kilencedik hellyel (26) jutalmazták, a finn mögött Michael Schumacher (23) kaparintotta meg az utolsó top 10-es helyet.

"Meglepetés lett volna, ha nem Sebastiant választják meg az év pilótájának 2011-es szezonja után" - kommentálta az eredményt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. "Tizenegy futamot nyert, ötször lett második és egyszer harmadik, ez kiemelkedő eredménysor. Ezen kívül rekordot jelentő 15 pole pozíciót szerzett, abszolút megérdemli az elismerést."