Vágólapra másolva!
Azt már mindenki tudja, hogy idén a DRS-nek, a KERS-nek és nem utolsósorban a gumiknak köszönhetően megdőlt az előzési rekord. Válogatni ezért nem volt könnyű, de nekifutottunk, és csokorba szedtük a leglátványosabb manővereket.

Vettel Monzában a füvön előzi Alonsót

A szezon legemlékezetesebb előzését Sebastian Vettel mutatta be, aki az Olasz Nagydíjon félig a füvön előzte meg a rajtnál előreugró Fernando Alonsót. Nagyon kockázatos manőver volt, közben mindkét fél keményen lépett fel.

Webber az Eau Rouge-ban előzi Alonsót

A szezon talán legkeményebb előzését Mark Webber mutatta be, aki az egyik leghíresebb kanyarkombinációban, az Eau Rouge-ban bújt be Fernando Alonso mellé. Normális esetben itt egyetlen autónak is hajmeresztő átmennie 300 km/órás sebességgel, Webber tehát hatalmas bukást kockáztatott meg ezzel a manőverrel. Később bevallotta, hogy akárki ellen nem próbálta volna meg, de Alonsóban megbízott.

Schumacher kettős előzése Montrealban

A Kanadai Nagydíj egyik legszebb előzése volt, amikor Schumacher éppen utolérte a második helyért küzdő Kamui Kobajasit és Felipe Massát. Kobajasi kis hibáját Massa nem tudta kihasználni, Schumacher viszont a tőle már régóta várt precizitással csapott le a kínálkozó alkalomra, és elment mindkét versenyző mellett

Vettel a kerékcsere után Buttont előzi

Vettel a Spanyol Nagydíjon sem akart sokat kocsikázni a lassabb vetélytársak között, a kerékcseréje után egy kör alatt három autót előzött. az első manővere volt a legszebb, amikor nagyon határozottan befékezte magát Jenson Button mellé.

Hamilton előzi Vettelt Kínában

Lewis Hamilton idén is többször megmutatta, hogy fantasztikus manőverekre képes. Kínában a világbajnok mellé bújt be olyan helyen, ahol még Vettel sem számított rá. A jó ütemben használt KERS és a határozottság csodákra képes.

Alonso előzése a Spanyol Nagydíj rajtjánál

Az év legtöbb jó rajtját Michael Schumacher és Fernando Alonso mutatta be idén. Alonso barcelonai startja azonban az év egyik legszebb manővere is volt, főleg az, ahogy a célegyenes végén mindkét Red Bullt megelőzte. Tökéletesen használta ki, hogy Webber és Vettel leginkább egymással voltak elfoglalva.

Hamilton a Nürburgringen körbeautózza Alonsót

Fernando Alonso a kiállása után pont Lewis Hamilton elé jött vissza a Német Nagydíjon. A Nürburgring első kanyarjai rendkívül nehezek, Lewis a külső íven mégis körbeautózta Alonsót. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Fernando kerekei még nem melegedtek fel eléggé, de ezzel együtt is nagyon nehéz volt Hamilton dolga, hiszen ott igazán könnyű hibázni, és a külső íven jóval hosszabb utat kell megtenni.

Barrichello előzi Schumachert Monacóban

A régi csapattársak találkozói általában nem zökkenőmentesek. Rubens valahányszor lehetőséget kap arra, hogy Schumachert megelőzze, mindig extra keményre vált. Monacóban sem teketóriázott, a Casino után az első féktávon (Mirabeau) bebújt a Mercedes mellé, majdnem össze is ütköztek.

Alonso Buttont előzi kívülről

A Brazil Nagydíjon Fernando Alonso szinte lehetetlen helyen, a hatos kanyarban ment el Jenson Button mellett. Alonso nagyon agresszív volt, de a verseny végén mégsem tudott felállni a dobogóra.

Hamilton Monacóban előzi Schumachert

Monacóban Hamilton is nagyon elemében volt, bár az első körben, a Loews visszafordítóban Schumacher még úgy ment el mellette, mintha sétakocsikáznának. Ezt Lewis megirigyelhette, mert itt ment neki először Massának. A legszebb előzése mégsem ez volt, hanem az, amikor a célegyenes végén Schumachert ellenállhatatlanul kifékezte.

+1 Grosjean GP2 Barcelona

Ebből a videóból látszik, hogy a Renault, vagyis jövőre már csak Lotus 2012-es versenyzője, Romain Grosjean sem gyenge kezdő. Az F1 utánpótlását biztosító GP2-es bajnokság barcelonai futamán két kanyar alatt előzött meg három autót.