Vágólapra másolva!
Több jelenlegi és egykori Forma-1-es sztár is indul az először megrendezésre kerülő i1 Super Series indiai sorozatban.

Január 22-én, Malajziában kezdődik az idén először megrendezésre kerülő indiai versenysorozat, az i1 Super Series. Az aktív Forma-1-es pilóták közül Vitantonio Liuzzi és Karun Chandhok vesz részt a szériában, de több egykori sztár is nevét adja hozzá: ott lesz a versenyzők között Giancarlo Fisichella, Jacques Villeneuve, Jean Alesi, Heinz-Harald Frentzen, Mika Salo, Jamamoto Szakon, Alex Yoong és Neel Jani is.

Forrás: Radical

Az FIA által jóváhagyott versenynaptár tíz futamból áll, ezeket öt hétvégén zavarják le az indulók. A malajziai szezonnyitó után Bahrein, Katar, India és Abu-Dzabi lesz a házigazda. Kilenc csapat indul, ezek mindegyike egy-egy indiai várost képvisel, a sikeres IPL krikettsorozat mintájára.

Minden csapat két autóval indul, az egyiket indiai születésű pilótának kell vezetnie. A felsorolt sztárokkal együtt egy összesen 27 nevet számláló listából választhatnak pilótát a csapatok a 18-as rajtrácsra, versenyautóként a Radical Sportscars SR3 roadsterét használják majd. Kereken kétmillió dollár a pénzdíj, az első tesztet kedden rendezik Abu-Dzabiban.