Vágólapra másolva!
Rubens Barrichello szeretné, ha végre döntés születne a jövőjéről. Rajta kívül ketten esélyesek a Williams ülésére, tapasztalata miatt azonban saját magát tartja a legjobb választásnak.

Nem egészen egy hónappal a téli tesztek kezdete előtt még két versenyzői ülés kiadó a Forma-1-ben: a Hispania és a Williams továbbra is tárgyalásokat folytat a jelöltekkel. Az elmúlt két szezont a brit csapatnál töltő Rubens Barrichello nem számított arra, hogy ilyen sokat kell várnia a Williams döntésére. Ha nem hosszabbítják meg a szerződését, az minden bizonnyal tizenkilenc éve tartó F1-es pályafutásának végét jelentené.

"Őszintén szólva jobban elhúzódik ez az ügy, mint gondoltam" - nyilatkozta Barrichello a The Flying Lapnek, a reményt azonban nem hajlandó feladni. "Mindig pozitívan gondolkoztam, és azt vallottam: hinni kell abban, amit el szeretnénk érni."

"Harcolok ezért az ülésért. Azt hiszem, rajtam kívül még két versenyzőnek van esélye arra, hogy a Williamsnél versenyezzen, de úgy érzem, én elég jó helyzetben vagyok" - folytatta a brazil. A két másik jelölt valószínűleg a Renault-tól távozó Bruno Senna és Force Indiától elküldött Adrian Sutil - Senna személyes szponzora a hét elején már tényként kezelte, hogy támogatottja kapta meg az állást. Sutil esélyeit gyengíti, hogy súlyos testi sértés miatt bírósági eljárás indult ellene, és akár börtönbüntetésre is ítélhetik.

Forrás: Williams

Barrichello érthető módon saját magát tartja a legjobb választásnak, szerinte ugyanis a csapatban bekövetkezett változások - a Renault-motor és az új mérnökök - miatt a Williamsnek szüksége van egy tapasztalt versenyzőre. A brazil 1993-ban debütált az F1-ben, 2012-ben tehát a huszadik szezonját kezdhetné meg, az Ausztrál Nagydíj pedig a 323. futama lehetne.

"Hol fognak még egy olyan pilótát találni, akinek ekkora tapasztalata van, és ennyire vágyik arra, hogy jól szerepeljen?" - tette fel a kérdést Barrichello, aki fiatalkorában nem gondolta volna, hogy közel a negyvenhez is ennyire élvezni fogja a versenyzést. "Amikor a húszas éveimben jártam, azt gondoltam: 'Talán harmincévesen be is fejezem'. Most 39 éves vagyok, de még mindig úgy érzem, hogy készen állok a versenyzésre."