Vágólapra másolva!
A rendőrség házkutatást tartott a vállalat irodájában, illetve a felsővezetés hét tagjának otthonában. Számlahamisítási és adócsalási ügyben nyomoznak.  

Pénzügyi bűncselekmény gyanújával nyomozást indított az olasz adórendőrség, a Guardia di Finanza a monzai versenypályát üzemeltető társaság ellen. Olasz hírforrások, az Il Giorno és a La Repubblica információi szerint számlahamisítás és adócsalás ügyében folyik a vizsgálat, állítólag 2007 és 2012 között végeztek illegális tevékenységet a cég irányítói. A vád szerint többek között nem létező szolgáltatások után állítottak ki számlákat, hogy bizonyos rendezvényeket nyereségesnek tüntessenek fel.

A monzai pálya működtetéséért a kezdetek óta a SIAS SpA felel, amely 70 százalékban a milánói autóklub tulajdona, élén Claudio Vigano és Enrico Ferrari áll - utóbbi a Formula One Commissionnek is tagja. A hatóságok velük együtt összesen hét személy otthonában, valamint a SIAS SpA irodáiban is házkutatást tartottak.

Monza klasszikus helyszínnek számít, 1922 óta rendeznek rajta autóversenyeket. A pálya ad otthont a Forma-1-es Olasz Nagydíjnak, eddig mindössze egyszer, 1980-ban maradt ki a naptárból, amikor biztonsági okokból Imolában rendezték meg a futamot. Jelenlegi szerződése 2016-ig szól az Olasz Nagydíjra.