Vágólapra másolva!
Peter Sauber odaajándékozta a csapat egyharmadát a vezérigazgatónak, Monisha Kaltenbornnak, akire már régóta az utódjaként tekint.

A Sauber vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn újabb fontos lépést tett afelé, hogy a Forma-1 történetének első női csapatfőnöke legyen, amikor az alapító, Peter Sauber odaajándékozta neki az alakulat egyharmadát.

"Amikor a BMW 2009 végén kiszállt a Forma-1-ből, Monisha kulcsszerepet játszott a csapat túlélésében, és vezérigazgatóként azóta is kiemelkedő munkát végzett" - indokolta a döntését Sauber. "Az, hogy a tulajdonrész egyharmadát átadtam neki, fontos lépés számomra a folytonosság biztosítása érdekében."

"Azt szeretném, ha a céget hosszú távon is úgy vezetnék, ahogy elképzeltem. Monisha és a fiam, Alex, aki még 2010-ben csatlakozott hozzánk marketingigazgatóként, és azóta szintén az igazgatótanács tagja, szintén osztozik ebben a célomban. Nekik köszönhetően pozitív jövőképet vetíthetünk az alkalmazottaink elé."

Az indiai születésű, 41 éves Kaltenborn több mint tíz éve dolgozik a Saubernél, ahol eredetileg a jogi osztályt vezette. Vezérigazgatóvá 2010-ben nevezték ki, miután Peter Sauber visszavásárolta a csapatot a sportprogramját leállító BMW-től, mert úgy érezte, kötelessége gondoskodni az általa alapított istállóról.

Forrás: Sauber

Kaltenborn - akit a 68 éves Sauber már régen kiszemelt az utódjául - hozzátette: "Számomra ez a lépés a legmélyebb bizalom jele, ezért minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy méltó legyek hozzá."

A Sauber 33 százalékának piaci értéke becslések szerint legalább 20 millió brit font (jelenlegi árfolyamon 7,4 milliárd forint).