Vágólapra másolva!
Silverstone-ban és Hockenheimben új alkatrészek sokaságát szerelik az autójukra, hogy visszatornázzák magukat a valenciai fejlesztési csomaggal nagyot előrelépő Red Bull elé.

Bár a McLarennél remélik, hogy a Red Bull Valenciában nem az RB8 átfogó frissítési csomagja, hanem az optimális gumihasználat miatt volt kiugróan gyors, nem bízták a véletlenre, és ők is nagyszabású fejlesztéseket készítettek az autójukhoz. Ezeket a következő két versenyen, Silverstone-ban és Hockenheimben fogják bevetni.

"Hét-nyolc módosításunk érik be" - árulta el a McLaren főnöke, Martin Whitmarsh az Autosportnak. "Elég jó csomagunk készült el. Ha az összes alkatrész beválik - ha időben le tudjuk gyártani és fel tudjuk szerelni őket az autóra, aztán a pályán is a várakozásoknak megfelelően teljesítenek -, akkor arra számítunk, hogy sokat fognak érni."

"Németországban kapunk egy másik fejlesztési csomagot, amely ránézésre látványosabb lesz. Az jobban fel fog tűnni a kívülállóknak. Szerintem figyelemreméltó lesz, de hogy elég jelentős-e, az majd csak később derül ki. A Red Bull keményen igyekszik mostanában, csakhogy a Ferrari és egy csomó másik csapat is. Ez elképesztően küzdelmes szezon, a világbajnokság nagyon izgalmas, ezért nekünk is muszáj teljesítenünk."

Lewis Hamilton hamarosan lejáró szerződése kapcsán Whitmarsh azt mondta, egyik fél sem érzi úgy, hogy kapkodnia kellene.

"Szerintem nem égünk annak a lázában, hogy ezt mindenképpen meg kell oldanunk" - mondta. "Elég jól megvagyunk egymással, és inkább arra koncentrálunk, hogy gyorsabbá tegyük az autónkat, ne kövessünk el hibákat, hatékonyan működjünk együtt, és megpróbáljunk versenyeket nyerni, végül pedig győzni a világbajnokságban is."

Valenciai kiesése után Hamilton hátránya 23 pontra nőtt az összetettben az élre álló Fernando Alonsóhoz képest.