Vágólapra másolva!
Úgy véli, annak ellenére is tűrhető pályafutása volt a Forma-1-ben, hogy eddig még nem szerezte meg a világbajnoki címet.

Mark Webber annak idején azért költözött Nagy-Britanniába fiatalon, hogy autóversenyzői karrierbe kezdjen. Bár rögös úton jutott el a Forma-1-ig, ma már van kilenc futamgyőzelme és két bajnoki bronzérme. Az augusztus végén a 36. életévét betöltő ausztrál úgy véli, nincs oka a panaszra.

"Összességében büszke vagyok arra, amit eddig elértem" - mondta az Autosportnak. "Miután eljöttem Ausztráliából, szerintem sikerült eredményes karriert futnom a Forma-1-ben, pedig erre semmilyen garancia sem volt. Szóval úgy gondolom, megkaptam, ami járt nekem."

Webber többször nyert, mint néhány olyan versenyző, akinek sikerült a bajnoki címet is megkaparintania: Denny Hulme nyolc, John Surtees és Jochen Rindt hat, Keke Rosberg öt, Mike Hawthorn és Phil Hill három alkalommal győzött. Az ausztrál bízik benne, hogy feljebb kapaszkodhat az örökranglistán. "Az emberi természet olyan, hogy mindig többet akarunk. Sohasem gondolunk rá, hogy több győzelmünk van, mint néhány világbajnoknak, de ez így van rendjén" - közölte. "Vajon boldogabbá tenne egyetlen futamgyőzelem és egy világbajnoki cím? Valószínűleg igen, de már van kilenc győzelmem, és természetesen még többet szeretnénk. Aztán meglátjuk, hogy összejön-e a nagy siker."

"Egy világklasszis csapatnál vagyok, nagy esélyünk van rá, hogy sok statisztikán javítsunk. Ez is a célom." Webber a szezon félideje után a második helyen áll a bajnokságban.