Vágólapra másolva!
Bármilyen idő lesz a Kanadai Nagydíjon, biztos benne, hogy a Red Bull mindenképpen gyors marad. Igaz, már nincsenek új intermediate gumijai.

Bár száraz pályán a Mercedest tartották a favoritnak a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén, Sebastian Vettelt tehát elsősorban a változékony időjárás segítette hozzá pályafutásának 39. pole pozíciójához, azt mondja, a Red Bullnak mindegy, hogy a versenyen esni fog-e az eső, vagy sem.

"Egyelőre nehéz kiigazodni a holnapi előrejelzéseken. Pillanatnyilag száraz időt várunk, de majd meglátjuk" - mondta. "Valójában nem igazán számít. Maradt néhány szett gumink, legalábbis slickünk, és esőben is jó formában vagyunk. Változékony körülmények között nagyon érdekes lenne a verseny."

Vettel, akinek idén ez a harmadik pole-ja, ugyanakkor elismerte, hogy egy sem maradt meg a hétvégén rendelkezésére álló négy szett intermediate gumija közül, ezért a versenyen legfeljebb használt szetteket tudna bevetni, ha szükség lenne rájuk. "Nem maradt új garnitúra, de az időmérő utolsó szakaszában csak egy nagyon rövid etapot futottunk" - mondta. "Az egyik szett teljesen új volt, a másikat előzőleg már bekoptattuk."

Vettel mindössze 87 ezreddel előzte meg Hamiltont a döntőben Forrás: Red Bull

"Nem tudom, hogy volt-e valaki, aki a kanyarokra külön-külön jó időjárás-előrejelzést tudott adni. Láthattuk, hogy a pálya egyes pontjain nagyon trükkös volt a helyzet, máshol viszont száraz volt a pálya, és a következő körre minden megváltozott."

A másik Red Bullt vezető Mark Webber csak az 5. rajtkockát szerezte meg, miután a Q3-ban 8 tizedmásodperccel kikapott csapattársától, pedig a pálya középső szektorában ő érte el a legjobb részidőt. "A rajtrács eléggé összekeveredett. Jobban szerettem volna kicsit előrébb végezni, de végül ennyi jött össze" - mondta. "Holnap hosszú lesz a verseny, majd meglátjuk, mire megyünk."

Montreal egyike a két olyan pályának, ahol a Red Bull még sohasem nyert, de Vettelnek most jó esélye lesz megtörni az átkot. Ezzel tovább növelhetné már most is 21 pontos előnyét közvetlen üldözőjével, Kimi Räikkönennel szemben, aki csak 9. lett az időmérőn.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!