Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen úgy érzi, egy kicsit gyorsabb is lehetett volna a szuperlágy gumikon a Szingapúri Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén,de elégedett a Lotus teljesítményével. Romain Grosjean majdnem egy órát vesztegelt a garázsban.

Nem indult problémamentesen a hétvége a Lotus számára Szingapúrban, a versenyzők ennek ellenére elégedetten távoztak a nap végén. "Egész jó napunk volt. Az autót rendben éreztem, a lágyabb gumikon futott gyorskörömben azonban forgalomba kerültem, és nem tudtam javítani" - magyarázta Räikkönen. A finn a délutáni edzésen az 5., este pedig a 8. helyen végzett.

"A pénteki időeredmények nem mondanak sokat, meg kell várnunk, mi történik holnap" - tette hozzá a finn, aki alulkormányzottsággal küszködött a nap folyamán.

Räikkönen úgy érzi, gyorsabb is lehetett volna Forrás: AFP

Ennél komolyabb gondja akadt Romain Grosjeannak, ő ugyanis a kormány meghibásodása miatt a délutáni edzés nagy részét a garázsban töltötte, amíg szerelői a Lotus elején munkálkodtak. "Nem volt ideális a helyzet, ennek ellenére sikerült elég jó alapbeállításokat találnunk" - mondta a francia, aki mindössze 12 kört tett meg, ennek ellenére a 6. helyen végzett, este pedig már az 5. leggyorsabbnak bizonyult, alig lemaradva a Mercedesektől.

"Elég nehéz napunk volt, mivel Romain sok időt vesztett az edzésből, de aztán minden egyes körből kihozta a lehető legtöbbet. A körülményekhez képest úgy tűnt, hamar megszokta a kocsit és a pályát" - dicsérte versenyzőjét Alan Permane vezető versenymérnök.

A kanyargós szingapúri pályán úgy tűnik, a Lotus ismét lépéselőnybe került a Ferrarival szemben, és Grosjean szerint a vártnál kisebb gumikopás is bizakodásra ad okot. "Remélhetőleg sikerül megoldanunk a problémáinkat, és erős kocsival állhatunk fel az időmérőre, mivel a rajtpozíció itt elég fontos" - mondta a francia.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!