Vágólapra másolva!
A hivatalos nevezési listán már szerepel a tesztpilóta Alexander Rossi neve, de a Marussia még nem döntött véglegesen arról, hogy helyettesítik-e a sérült Jules Bianchit.

A Marussia csak a péntek délelőtti szabadedzés előtt fogja eldönteni, elindítja-e mindkét autóját az Orosz Nagydíjon. Az istálló korábban semmilyen tájékoztatást nem adott arról, hogy kivel helyettesítik a Japán Nagydíjon életveszélyes sérüléseket szenvedett Jules Bianchit, csütörtökön azonban kiderült, hogy a hivatalos nevezési listán – amelyet délután 4 óráig kellett leadni - az amerikai tesztpilóta, Alexander Rossi neve szerepel.

A csapat ennek ellenére továbbra sem biztos benne, hogy lehetőséget ad Rossinak – a hírek szerint először Bianchi családjával szeretnének beszélni, és csak akkor indítják el a második Marussiát, ha a francia pilóta hozzátartozói ebbe maradéktalanul beleegyeznek. Az autót mindenesetre felkészítették, így technikai akadálya nincs Rossi debütálásának.

Rossi szabadedzésen már vezethette a Marussiát Forrás: AFP

Az elmúlt években a GP2-ben, korábban pedig a Formula Renault 3.5-ben versenyző Rossi 2012 óta tesztpilótaként van jelen a Forma-1-es nagydíjakon, idén került át a Caterhamtől a Marussiához. Az F1-es debütálására már a Belga Nagydíjon sor kerülhetett volna, de a Marussia az utolsó pillanatban – valószínűleg pénzügyi okok miatt – úgy döntött, az eredeti tervekkel ellentétben mégis Max Chiltont indítja Spában.

A csapatokat egyébként szerződés kötelezi arra, hogy minden nagydíjon két autót indítsanak, de a Marussia állítólag megbeszélte Bernie Ecclestone-nal, hogy a körülmények miatt ezúttal tekintsenek el ettől a feltételtől. Annyit már tudni lehet, hogy a csapatfőnök John Booth nem utazott el Szocsiba, hanem Japánban maradt Bianchi családja mellett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!