Vágólapra másolva!
A pénteki edzéseket kihagyták, és még sok időbe telhet, míg felkészítik az autóikat a versenyzésre. A Ferrari a támogatásáról biztosította a kis csapatot.

A teljes csődtől az utolsó pillanatban megmentett, a Marussia jogutódjaként Manornak átkeresztelt istálló elutazott ugyan Melbourne-be, de egyelőre az sem biztos, hogy egyáltalán rajthoz állhatnak az Ausztrál Nagydíjon. A pénteki edzéseket kénytelenek voltak kihagyni, de a vezérigazgató Graeme Lowdon elismerte, a szombati szereplésük is erősen kérdéses.

A legfőbb problémát az okozza, hogy amikor a Marussia elárverezte a felszerelése egy részét, több merevlemez is törlésre került, valamint a szoftvereket is újra kell telepíteniük. Az újjáélesztett programokat persze össze is kell hangolniuk egymással, ami bonyolult és hosszadalmas feladat.

„Tényleg nem tudom" – válaszolta a Manor vezérigazgtaója, Graeme Lowdon arra a kérdésre, hogy mikor láthatjuk a versenyautóit a pályán. „Csak annyit tudunk ígérni, hogy az elkötelezettségünk töretlen, és gőzerővel zajlik a problémák megoldása."

A Marussia jogutódja egyelőre nem hajtott ki a pályára Forrás: AFP/Alexander Nemenov

„Nem egy egyszerű szoftverproblémáról van szó, sok különböző feladatot kell elvégeznünk. Ez persze nem meglepő, ha figyelembe vesszük, mekkora erőfeszítést tettünk azért, hogy ilyen rövid idő alatt idejuttassuk az autóinkat."

Lowdon szerint megjósolni sem lehet, hogy mikorra fognak készen állni, hiszen az egyes megoldások „vagy működnek, vagy nem." A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene mindesetre a támogatásáról biztosította a Manort, annak ellenére, hogy a Marussia súlyos pénzekkel tartozott nekik.

„Most egy másik céggel tárgyalunk, ez egy teljesen más történet" – jelentette ki. „Támogatjuk őket, már csak azért is, mert tiszteletben tartják a megállapodásokat, és komolyak a szándékaik."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!