Vágólapra másolva!
Ricciardo és Kvjat autójába is új hajtáslánc-elemeket szerelnek az Osztrák Nagydíjra. Az ausztrál új kasztnit is kapott.

A Red Bullnál csütörtök este eldöntötték, hogy mindkét autójukba új belsőégésű motort szerelnek, ami azt jelenti, hogy az Osztrák Nagydíjon Daniel Ricciardónak és Danyiil Kvjatnak is 10 rajthelyes büntetéssel kell számolnia – értesült az Autosport. A szezon első hét futamán ugyanis mindketten négyet használtak fel, és a szabályok szerint az ötödik hajtáslánc-elemért automatikusan ilyen retorzió jár.

Habár a csapat szempontjából nem szerencsés, hogy éppen a hazai pályájukon kell hátrébbról rajtolniuk, a döntésük ésszerű, mert a Red Bull Ring a hosszú egyenesek és a 700 méteres tengerszint feletti magasság miatt megterheli a hajtásláncokat. Ráadásul a Renault motorok teljesítménydeficitje miatt itt úgysem számíthatnak különösen jó eredményre, ezért ezt a fordulót érdemesebb beáldozniuk, mint például az autójuknak jobban fekvő hungaroringit.

Ennyit használtak fel az egyes hajtáslánc-elemekből a versenyzők az Osztrák Nagydíj hétvégéje előtt Forrás: FIA

„Át kell gondolnunk, milyen esélyeink lesznek Silverstone-ban és Budapesten" – mondta még csütörtök délután Ricciardo, aki egyébként új kasztnit is kap Spielbergre, mivel a Red Bullnál nem találtak rá kielégítő magyarázatot, hogy legutóbb, Montrealban miért volt lassabb a szokásosnál.

Ricciardo most elismerte, hogy egy évvel pályafutása első győzelme után valószínűleg az elvárásai is túl nagyok voltak Kanadában, ami „negatív spirált" indított el, de Ausztriába már „friss szemlélettel" érkezett meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!