Vágólapra másolva!
Szerinte a harmadik vb-cím elhódítása óta minősíthetetlenül viselkedik, Martin Brundle pedig elszomorítónak tartja, hogy el sem ment egy rangos díjátadóra. Derek Warwick osztja a véleményét.

Lewis Hamilton sokaknál kicsapta a biztosítékot a viselkedésével, amióta az októberi USA Nagydíjon megszerezte harmadik vb-címét. Egyrészt gyanúsan sokat fényezte magát, másrészt nehezen viselte, hogy az utolsó három futamon vereséget szenvedett a csapattársától, Nico Rosbergtől, és rendre megkérdőjelezte a Mercedes döntéseit, előnyösebb stratégiát követelve magának.

Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint az austini fordulattól Rosbergben megváltozhatott valami. „Nem tudom, de utána életveszélyesen gyors lett. Lewis pedig szörnyen reagált erre, a személyisége legsötétebb oldalát tárva fel. Megmutatta, hogy képtelen a szerénységre" – mondta a kanadai a Motorsport-Magazinnak. „Megkapta a harmadik címét, de ettől sem lett boldog. Úgy viselkedett, mint egy elkényeztetett kölyök, akinek elvették a játékát. Nem volt méltó egy nagy bajnokhoz."

Hamilton viselkedése nem aratott osztatlan tetszést az exversenyzők körében Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Habár a brit sajtó általában kiáll Hamilton mellett, ezúttal a honfitársainál is kihúzta a gyufát, amikor nem ment el a rangos Autosport Awards gálájára, holott két díjat is nyert. Ezeket a Mercedes igazgatója, Toto Wolff vette át helyette, értesülések szerint azonban Hamilton azért „nem tudott" részt venni az eseményen, mert inkább egy NBA-meccset nézett meg Kanadában.

„Nagyon szomorú, hogy nem ugrott be az Autosport Awardsra legalább 20 percig, inspirálni az olyan fiatal versenyzőket, amilyen egykor ő maga is volt. Ez egy íratlan kötelezettség" – mérgelődött a Twitteren a veterán Martin Brundle, a Sky Sports kommentátora. A szintén exversenyző Derek Warwick, a Brit Királyi Autóversenyzői Klub (BRDC) jelenlegi elnöke egyetértett vele. „Száz százalékig igazad van" – felelte Brundle-nak Hamiltonról. „Ez nagy csalódás, eljátszotta a tiszteletemet."

Wolff az utóbbi hetekben kétszer is figyelmeztette a Mercedes pilótáit, hogy ha nem terelik békésebb mederbe a rivalizálásukat, valamelyiküktől megválhatnak. A többség úgy véli, az üzenet a sikerei ellenére inkább Hamiltonnak szólt, a Manor távozóban lévő főnöke, Graeme Lowdon szerint azonban egyelőre csak „szelíd emlékeztető" volt.

„Egyetlen versenyző sem akarna kikerülni abból a csapatból" – mondta a Sky-nak. „Totónak az a feladata, hogy mindenki számára világossá tegye, mi a dolga. Nem látok ebben semmilyen fenyegetést."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!