Vágólapra másolva!
Nasr nem ismeri el, hogy hibázott, pedig ő kapott büntetést a Palmerrel való ütközésért. A Renault pilótája szerint tisztességtelenül vezetett.

Az Olasz Nagydíj első két kiesője Felipe Nasr és Jolyon Palmer volt, akik a 2. kör elején összeütköztek az első sikán után. Nasr leszorította az aszfaltról az őt támadó Palmert, és a sportfelügyelők egyértelműen őt látták vétkesnek a balesetért:

10 másodperces időbüntetést adtak neki, valamint beírtak a jogosítványába 2 büntetőpontot.

A brazil ennek dacára vonakodott beismerni a felelősséget. "Egyértelműen az én autóm volt előrébb. Csupán egy nagy lökést éreztem hátulról" - elevenítette fel szűkszavúan a történteket. A sportfelügyelők viszont úgy látták, nem hagyott elég helyet Palmernek, és még akkor is kifelé terelte a Renault-t, amikor az már mellé ért.

Az ütközés után egyik autó sem maradt a pálya szélén, de kisvártatva mindkét pilóta feladta a viadalt. Palmer dühös volt vetélytársa manővere miatt. "Nem vezetett tisztességesen, és mindkettőnk versenyét tönkretette" - jelentette ki. "Jól rajtoltam, több pozíciót javítottam, és megpróbáltam megelőzni Nasr-t. Az 1-es kanyart fej-fej mellett vettük be, de utána kiterelt a pályáról, ezért összeütköztünk."

Nasr is kiesett az általa okozott ütközésben. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Gabriel Bouys

"Muszáj tisztességesen versenyezni. Aki egy ilyen párharcban leszorítja a másikat a pályáról, annyi választást hagy neki, hogy vagy a kavicságyba kormányoz, vagy ütközést idéz elő" - magyarázta.

"Fogalmam sincs, mire gondolhatott. Lehúzódtam, amennyire lehetett anélkül, hogy egy megpördülést kockáztatnék, mégis ütköztünk."

Miután először behajtott a garázsba a sérült autóval, Nasr még egyszer visszatért a pályára, hogy letöltse a büntetését, és ne kapjon hátrasorolást a rajtrácson a Szingapúri Nagydíjra, ahogy hasonló eseteknél nem ritkán így döntenek a sportfelügyelők. Palmer ugyanakkor úgy vélte, pont ezt kellene vele tenni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!