Ricciardót nem nyomasztja, hogy sarkában vannak a Verstappenek

Forma-1, Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing celebrates getting third position with Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing after Sebastian Vettel of Germany and Ferrari was given a 10 second penalty following a stewards enquiry during the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2016 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Azt mondja, jól kijönnek a csapattársával, és nem érzi tehernek, hogy a Red Bull utánpótlás-programjából érkező tehetségek esetleg kiszoríthatják a helyéről.

Néhány éve Daniel Ricciardo a Red Bull tehetségkutatójának egyik csiszolatlan gyémántja volt, ma viszont már a vállalat első számú csapatának versenyzője, akinek illik vezérré előlépnie. Mivel az energiaitalos vállalat pilótanevelője továbbra is virágzik, újabb és újabb tehetségeket fedeznek fel, aki nem az elvárásoknak megfelelően teljesít a Red Bullnál vagy a Toro Rossónál, hamar kegyvesztetté válhat.

Ricciardo azonban nem teherként éli meg a feltörekvő pilóták jelenlétét. "Nem érzek nyomást. Egyre fiatalabb versenyzők debütálnak, és klassz, hogy új energiával töltik fel a sportot - nyilatkozta az F1i-nek. - A fiatal generáció minden sportágban erős.

Méltatta a Red Bull programját is. "Amikor csatlakoztam, úgy éreztem, mindent elintéztek nekünk. Igen, nagy a nyomás, de arra összpontosítunk legjobban, hogy versenyezzünk, és megpróbáljunk nyerni. Segítenek a fizikai és a mentális felkészülésben, továbbá a médiával való kommunikációban. Mindenre kiterjed a figyelmük" - magyarázta.

Ricciardo és Verstappen versengése még nem fajult el Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

Jelenleg Carlos Sainz vár arra, hogy a Toro Rossótól feljebb lépjen a ranglétrán, de lehet, hogy hiába, mert a legutóbb előléptetett Max Verstappen nagyszerűen teljesít, és egyelőre Ricciardónak sem kell féltenie az ülését, miután bebiztosította 2016-os 3. helyét a világbajnoki tabellán.

Az ausztrál versenyző úgy véli, harmonikus a kapcsolata a nála nyolc évvel fiatalabb csapattárssal.

"Hétről hétre keményen hajtjuk egymást. Egyszerűen úgy gondolom, lenyűgöző a versengésünk. Igazság szerint jól kijövünk egymással, miközben ég bennünk a tűz, hogy legyőzzük egymást. Jó az egyensúly" - mondta a The Nationalnek.

Ennek bizonyítékaként a Japán Nagydíj hétvégéjéhez köthető, kölcsönös instagramos trollkodásukat hozta fel: miután helyi gyerkőcökkel fotózkodtak, Ricciardo azt írta az egyik kép alá, hogy azon Max látható az osztálytársaival. A holland erre úgy reagált, hogy "rendben, nagypapa!"

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!