Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzői sejtik, hogy a monacói időmérőn nem lesznek akkora előnyben a Ferrarival és a Mercedesszel szemben, mint az első edzésnapon voltak, de Verstappen szerint az energiaitalos csapatnak is vannak tartalékai. Daniel Ricciardo érzi az esélyt a pole pozícióra.

A Monacói Nagydíj gyakran az időmérőn dől el, és a csütörtöki edzésen megkérdőjelezhetetenül a Red Bull diktálta a tempót. Daniel Ricciardo és Max Verstappen nagyságrendileg legalább fél másodpercet vert a konkurenciára, de tudják, hogy a Ferrari és a Mercedes pilótái szokás szerint több extrát fognak előhúzni a kalapból a Q3-ban, mint ők.

"Mi általában nem javulunk annyit az időmérőre, mint a Ferrari és a Mercedes. Biztos csökkenteni fognak a lemaradásukon, de úgy érzem, egy kiváló körrel nagyon jó esélyünk lehet [a pole-ra]. Szombaton ez lesz a feladatom" – nyilatkozta Ricciardo. Verstappen hasonlóan látja.

– mondta a fő ellenfelekről. – Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy mi is javulhatunk."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Boris Horvat

"Nem igazán voltak problémáink, ami sokat segít egy utcai pályán. Sokkal jobbnak érzem az autót, mint egy éve – tette hozzá a Sky Sportsnak. – Más pályákon túl hosszúk az egyenesek, de ahol nem azok, rögtön erősek vagyunk. Az időmérőre kell koncentrálnunk, és a balanszot egyelőre kiválónak érzem."

Ricciardo szerint

a Red Bullnak versenykörülmények között sincs miért aggódnia.

"Teljesen fel vagyok villanyozva, élveztem a mai napot. Úgy gondolom, a hosszú etapunk is rendben volt" – mondta.