Vágólapra másolva!
Gyászol a Ferrari 1979-es világbajnoka, Jody Scheckter és családja, miután 21 esztendős korában meghalt idősb lánya, Ila. Utoljára az Olasz Nagydíjon ünnepelték együtt az édesapa által elért világbajnoki cím 40. évfordulóját.

Meghalt Ila Scheckter, az 1979-es Forma-1-es világbajnok Jody Scheckter 21 esztendős lánya, jelentette be a korábbi Ferrari-pilóta felesége, Clare az Instagramon. A fiatal hölgyet szülei mellett négy fivére és húga gyászolja. Az édesanya kiemelte, hogy Ila már „tényleg nagyon rosszul” volt, Monzában együtt ünnepelte családtagjaival az édesapja által elért világbajnoki cím 40. évfordulóját.

Ilánál két évvel ezelőtt agytumort diagnosztizáltak, majd súlyos műtétet végeztek el rajta. Édesanyja szerint az elmúlt hónapok során epilepsziával is küzdött, ebből következően szorongott és tartott a rohamoktól, ezt különböző gyógyszerekkel próbálta elnyomni, ami függőséghez vezetett. Halálát „gyaníthatóan nem szándékos túladagolás” okozta álmában.

Jody Scheckter az Olasz Nagydíjon Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Meghozta a bátor döntést, hogy másnap reggel kezelésre menjen. Ila tiszta, egészséges és boldog akart lenni, hosszú életet élni, aminek célja van. Nemrég felvették a University of Westminsterre, hogy pszichológiai tanácsadást tanuljon, mert másoknak is segíteni akart a mentális egészség terén” – írta Clare Scheckter.

Az édesanya szerint lánya most már békére lelt, nem kell szenvednie az esetleges további agyműtétek, rohamok, a kemoterápia és a sugárzás hatásaitól. Megosztotta, hogy Ila képes volt felülemelkedni a hétköznapi életen a humorával, intellektusával, empátiájával, de önbizalom-hiányos és szorongó is volt. Mindenkiben meglátta a jót, őt is sokan szerették, de ő ezt nem tudta átérezni.

Ila (édesapja mellett kettővel jobbra) szeptember elején még ellátogatott Monzába

Jody Scheckter szintén autóversenyző fia, Thomas egyelőre nem írt Ilával kapcsolatban az Instagramon, fivére, a West Ham Unitednél dolgozó Hugo azonban igen: „Ila hosszú évekig igazságtalanul küszködött, most az egyetlen pozitívum, hogy már békés és nem gyötrik fájdalmak. Nagyon akarta, hogy jobban legyen, és keményen küzdött ezért.”

Húga, Poppy hozzátette: „Látnom kellett volna a napot, amikor megszabadulsz a kínoktól, mert erre törekedtél, csak azt akartad, hogy a legjobbodat nyújtsd és próbálj jó példát mutatni nekem. Te tettél azzá az emberré, aki ma vagyok, és te adtad a legjobb tanácsot, még akkor is, ha te magad nem fogadtad meg” – írta.