Schumacher: Egyértelműen készen állok a Forma-1-re

Forma-2, Mick Schumacher, Orosz Nagydíj, Prema
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 26: Race winner Mick Schumacher of Germany and Prema Racing celebrates on the podium during the Formula 2 Championship Feature Race at Sochi Autodrom on September 26, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Késznek érzi magát, egyelőre azonban még másra koncentrál a jövőre már nagy valószínűséggel a Forma-1-ben versenyző Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia.

Mick Schumachernek minden bizonnyal már nem kell sokat várnia, hogy a Haas-istálló bejelentse a szerződtetését 2021-re. A hétszeres világbajnok fia két, Forma-2-ben eltöltött idény után mutatkozhat be a Forma-1-ben, amire késznek érzi magát, előbb azonban még szeretné megnyerni az F2-es bajnoki címet.

Jó úton van az F2-es bajnoki cím felé Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Joe Portlock - Formula 1

„Az utóbbi években mindig azt a célt hajszoltam, hogy fejlesszem magam versenyzőként, és nagyon elégedett vagyok a fejlődésemmel” – nyilatkozta a 21 esztendős pilóta a t-online.de-nek.

Schumacherről elmondható, hogy eddigi karrierje során valóban fejlődési képességeivel hívta fel magára a figyelmet, hiszen a Forma-4-ben, a Forma-3-ban és a Forma-2-ben is hatalmasat lépett előre felejthető első idénye után. A 2018-as szezonban F3-as Európa-bajnok lett, most pedig minden adott ahhoz, hogy nemsokára elhódítsa az F2 bajnoki címét is.

Sokan azt várták, hogy jövőre Kimi Räikkönen oldalán, az Alfa Romeo színeiben mutatkozhat be. Ezt erősítette, hogy az Eifel Nagydíjon lehetőséget kapott rá, hogy az istállóval részt vegyen az első szabadedzésen. Ez végül nem történt meg, mivel a rossz idő miatt a teljes gyakorlást törölték. Schumacher azonban úgy érzi, hogy ennek ellenére sokat tanult.

„Természetes, hogy azt preferáltam volna, ha vezethetek, de összességében

Most már jobban fel tudom mérni, hogy valójában miként zajlik egy Forma-1-es versenyhétvége."

Az biztossá vált, hogy az Alfa Romeo pilótája nem lesz jövőre Forrás: AFP/Ina Fassbender

Egyelőre azonban nem ez foglalkoztatja, hanem az F2, amelyből két bahreini versenyhétvége, azaz összesen négy futam van hátra. Előnye a pontversenyben 22 pont a második helyezett Callum Ilottal szemben.

Ugyanakkor jelenleg a Forma-2-re koncentrálok, mivel két versenyhétvége még hátravan, amelyeken jól akarunk szerepelni. Vezetjük a bajnokságot, és szeretném, ha ez a szezon végén is így lenne."