A Ferrari szerződtetni akarta Lewis Hamiltont

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Carlos Sainz, Ferrari
IMOLA, ITALY - APRIL 18: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 and Carlos Sainz of Spain driving the (55) Scuderia Ferrari SF21 compete for position on track during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 18, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, egyben a Ferrari korábbi csapatfőnöke elárulta, szerette volna Maranellóba csábítani Lewis Hamiltont.

Lewis Hamilton nemrég nyíltan beszélt arról, hogy bár minden F1-es pilóta álma az, hogy egy napon a Ferrarinál versenyezzen, neki valamiért nem adatott meg ez, és nem igazán tudja, hogy miért nem, noha a tifosi rendszeresen éreztette vele, szeretné, ha Maranellóba szerződne. A Mercedes világbajnokával kapcsolatban korábban is felmerült, hogy a vörösökhöz szegődhet, korábban nem is tagadta, hogy találkozott John Elkann Ferrari-elnökkel, most pedig Stefano Domenicali, a Scuderia korábbi csapatfőnöke árulta el, hogy ő bizony szerette volna elcsábítani a britet.

Hamiton és a Ferrari házassága alighanem már soha nem jön létre Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

„Furcsa arra gondolni, hogy soha nem vezettem a Ferrarinál. A szurkolók mindig azt kiabálták Monzában, hogy »gyere a Ferrarihoz!«. Van néhány Ferrarim, szóval bármikor vezethetek Ferrarit, amikor akarok, de a Ferrarinak nem. Mindenki számára megvalósult álom, ha a Ferrarinál versenyezhet, de nekem ez soha nem adatott meg, és nem igazán tudom, hogy miért. A legjobbakat kívánom nekik, de egy ideig még próbálom őket távol tartani a világbajnoki címektől" – nyilatkozta Hamilton a Sky Sportsnak.

Manapság már az F1 elnök-vezérigazgatójaként tevékenykedő, 2008 és 2014 között a Ferrarit csapatfőnökként irányító Domenicali a hétszeres világbajnok szavaira és a Sky Sports riporterének kérdésére reagálva elismerte, hogy az ő ideje alatt szerették volna, ha Hamilton hozzájuk igazol, de ez végül nem történt meg.

– mondta Domenicali, aki szerint a címvédő jól látja, hogy már nem lesz a Ferrari versenyzője. – Szerintem Lewis a helyes választ adta, ez az ajtó már bezárult. Van egy film, amire olykor fontos emlékeztetnem magam, a címe: »A nő kétszer«. Vannak pillanatok, amikor ha nem szállsz be a liftbe, a földszinten maradsz. Nem tudom. Lewis egy bizonyos helyzetben volt az életének abban az időszakában. Szerintem nem hibáztathatjuk a döntése miatt, hiszen elképesztő karriert futott be."

Hamilton inkább a Mercedeshez igazolt a 2013-as szezontól Forrás: AFP/Paul Crock

Domenicali nem árulta el, hogy pontosan mikor környékezték meg Hamiltont, de alighanem a 2012-es szezonban lehetett, hiszen az akkor még csak egyszeres világbajnok pilótának 2012 végéig szólt a szerződése a McLarennel, és 2013-ra igazolt a Mercedeshez, akikkel azóta hat egyéni és hat konstruktőri világbajnoki címet nyert. Innen nézve Hamilton valóban a legjobb döntést hozta, hiszen 2013 óta a Ferrari csak 2017-ben és 2018-ban volt versenyben a világbajnoki címért.