Egy ír fogadóiroda igazságot szolgáltatott, náluk Hamilton is világbajnok lett

Forma-1, Lewis Hamilton, Max Verstappen, Abu-dzabi Nagydíj
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Race winner and 2021 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing is congratulated by runner up in the race and championship Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Saját elmondása szerint igazságot szolgáltatott az ír Paddy Power fogadóiroda, és azoknak a fogadóknak is kifizette a nyereményét, akik tavaly Lewis Hamilton világbajnoki győzelmére fogadtak.

Sok sportfogadó bizonyára szintén elképedve figyelte, ahogy Lewis Hamilton az Abu-dzabi Nagydíj végén nyert helyzetből elbukja a világbajnoki címet, amelyet egy utolsó körös előzéssel végül Max Verstappen nyert meg. Ám vannak olyan szerencsések, akik nem bukták el a Mercedes versenyzőjének vb-címére leadott fogadásaikat, egy ír fogadóiroda ugyanis a szerintük Hamiltont ért igazságtalanság miatt ezeket, az egyébként normál esetben vesztesnek számító fogadásokat is kifizette.

Az ír fogadóirodánál két győztese volt a 2021-es szezonnak Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

A bukmékerek a szezonzáró előtt Hamiltont tartották az esélyesebbnek arra, hogy megnyeri a világbajnoki címet, és csupán 1,45-ös szorzón adták a végső sikerét (ha például valaki 1000 forinttal fogadott erre, csak 450 forintot nyert volna), míg Verstappen oddsa 1,75 körül mozgott. Hamilton vb-címe a szezon előtt sem kecsegtetett jóval nagyobb hozammal, hiszen a Bahrieni Nagydíj előtt 1,5-ös szorzón lehetett rá fogadni. Persze, ha valaki az idénynek egy olyan szakaszában tette le a voksát a címvédő mellett, amikor tetemes hátrányban volt Verstappennel szemben, szép kis summát rakhatott zsebre.

Már amennyiben az ír Paddy Powernél fogadott,

az 1988-ban alapított fogadóiroda ugyanis úgy döntött, hogy minden olyan ügyfelének kifizeti a fogadását, aki Hamilton vb-címét tette meg.

Természetesen azok is megkapták a pénzüket, akik Verstappenre tettek, így mindkét tábor örülhetett. A fogadóiroda meg is indokolta a döntést, igazságtalannak nevezve a szezonzárón történteket (a versenyigazgató szabályoknak ellentmondó döntése nyomán tudták újraindítani a futamot az utolsó körre úgy, hogy az élen álló Hamilton és a második helyezett Verstappen közül eltűntek a lekörözöttek).

A Paddy Power szerint Hamilton Michael Masi miatt bukta el a vb-címet Forrás: Pirelli

„Max Verstappennek csodára volt szüksége a győzelemhez, ami a versenyigazgató agyafúrt döntésének formájában érkezett meg, aki a jelek szerint összetépte a szabálykönyvet és szélhámossá változott az utolsó körre. Ezért úgy döntöttünk, hogy a Max Verstappen és Lewis Hamilton világbajnoki győzelmére leadott fogadásokat egyaránt kifizetjük" – olvasható a Paddy Power honlapján közzétett közleményben.

A fogadóiroda azonban nem állt meg itt, és ráadásként a Hamilton abu-dzabi futamgyőzelmére leadott fogadásokat is kifizette, a közleményt pedig úgy zárta: „vegyék úgy, hogy igazságot szolgáltattunk!"