Vágólapra másolva!
Nicholas Latifi a Williams bemutatója után beszélt arról, hogy mennyire nehéz időszakon van túl a tavaly Abu-Dzabiban történtek után. Megosztotta, hogy kik voltak akik végig mellette álltak, és milyen volt átélnie a közösségi médiából zúduló gyűlöleletet.

A kanadai versenyző a tavalyi szezonzáró utolsó köreiben a falnak csapta a Williamsét, ami miatt pályára kellett hívni a safety cart. Közvetetten így beavatkozott Latifi a világbajnokság végkimenetelébe, hiszen Max Verstappen egy ingyen kerékcseréhez jutott, amivel végül megelőzte az utolsó körben Lewis Hamiltont és behúzta a világbajnoki címet.

A Williams versenyzője a futam után közleményt adott ki, amiben ez állt:

Nem sokkal ezután beszámolt arról is, hogy gyűlöletkampány indult ellene és halálos fenyegetéseket kap Lewis Hamilton szurkolóitól.

Nicholas Latifi, a Williams Racing versenyzője Forrás: Williams Racing/Williams Racing/Williams Racing

A Forma-1-es kollegák végig támaszt nyújtottak neki

Latifi kifejezte háláját a motorsport közösségének, azoknak akik végig támogatták és nem hagyták magára, mint mondta: "ezt fontos kiemelni."

Lewis Hamilton rögtön azután üzent Nicholas Latifinek, hogy elindult ellene a gyűlöletkampány.

A részleteket nem szeretném megosztani."

"A Mercedes számos csapattagja is küldött üzeneteket, biztosítottak a támogatásukról. Ugyanezt megtette több csapat és pilóta is, amit nagyszerű volt látni és érezni. Bátorságot adott."

"A közösségi médiának számos előnye van, de egyúttal egy eszköz is az emberek kezében. Olyan célokra használják sok esetben, mint ami velem is történt. Sajnos ez előfordul. Remélem a jövőben tudunk ezen javítani." - mondta Latifi

Testőrök kísérték el a futam helyszínéről

A kanadai versenyző a szezonzáró után visszavonult a közösségi médiától . Az Abu-Dzabi Nagydíjat pedig biztonsági őrök kíséretében hagyta el. Azt követően is minden nyilvános megjelenésére elkísérték őt a testőrök.

Nicholas Latifi és barátnője, Sandra Dziwiszek Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Tudom, hogy bután hangzik, de sosem tudhatod, hogy mennyire komolyak azok a fenyegetések."

- tette hozzá Latifi.

"Belefuthatsz valakibe a reptéren aki ittas állapotban van, valakibe akinek épp rossz napja van, vagy épp valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt áll. Ezek extrém példák, de elég ha egy emberre is igaz az egymillióból."

- zárta beszámolóját Nicholas Latifi a Williams bemutatóján.

Forrás