Vágólapra másolva!
Az Aston Martin bejelentette, hogy Sebastian Vettel már nem koronavírusos, így részt vehet a jövő heti Ausztrál Nagydíjon. A négyszeres világbajnok mindkét eddigi versenyt kénytelen volt kihagyni.

Borzalmasan indult Sebastian Vettel számára az idei szezon, hiszen koronavírus-fertőzése miatt ki kellett hagynia az idénynyitó Bahreini Nagydíjat, majd mivel utána sem tudott negatív tesztet produkálni, Dzsiddában sem lehetett ott. Eközben ráadásul azt kellett néznie, ahogyan csapattársa, Lance Stroll, valamint az őt helyettesítő Nico Hülkenberg egyaránt szenved a versenyképesnek egyáltalán nem nevezhető autóval.

Vettel Ausztráliában visszatérhet a mezőnybe Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Ugyan az autó vélhetően jövő hétre sem lesz sokkal gyorsabb, a négyszeres világbajnok annak legalább örülhet, hogy a jövő heti Ausztrál Nagydíjon már ott lehet a mezőnyben. Mindezt csapata, az Aston Martin jelentette be, miután

a német versenyző immáron képes volt negatív COVID-tesztet produkálni.

Bár Vettel nem került kézzelfogható hátrányba Stroll-lal szemben, hiszen a kanadai versenyző sem szerzett pontot, az elveszített pályaidő így is hiányozhat neki. A pilóták, a csapatfőnökök és a mérnökök ugyanis egyaránt hangsúlyozzák, hogy az új autókkal kapcsolatban még messze nem értettek meg mindent, és folyamatosan tanulnak róluk. Ennek ellenére a legtöbben így is azt várják Vetteltől, hogy a végelszámolásnál csapattársa előtt legyen.

Ami Hülkenberget illeti, bár soha nem lehet tudni, de könnyen lehet, hogy ez volt pályafutása utolsó két F1-es versenye. A 34 éves versenyző borzasztóan messze volt a dobogótól, így továbbra is ő indult a legtöbb futamon azok közül, akik soha nem végeztek az első háromban, immáron 181 futammal.

Éles kritika érte a tulajdonost

Az Aston Martin finoman szólva nem kezdte jól az évet, és jelenleg úgy tűnik, hogy csak a Williamst előzik meg az erősorrendben. A silverstone-i alakulat több jogelődjénél is az ügyvezető igazgatói pozíciót betöltő, majd a HRT-nél csapatfőnökként tevékenykedő Colin Kolles szerint egyértelmű, hogy az istállót birtokló konzorcium tulajdonosa, Lawrence Stroll tehető felelőssé a kudarcért.

Lawrence Stroll a hibás az Aston Martin gyenge szerepléséért? Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Van egy csapattulajdonos, aki azt hiszi, ő a csapatfőnök, aki mindent jobban tud, és azt gondolja, hogy a fiát is előrejuttathatja – nyilatkozta az AvD Motor & Sport Magazinnak. – Ez szerintem teljesen rossz megközelítés. Mindig a fejétől bűzlik a hal. Nem látom, hogy a csapat bármerre is tartana. Amíg Stroll úr nem jön rá, hogy nem kell mást tennie, mint pénzt pumpálni az istállóba, és azokat hagyni dolgozni, akik valójában értenek hozzá, addig ez nem fog működni.”