Mi a fő oka a Mercedes lemaradásának az élcsapatokhoz képest?

Forma-1, Szaúd-arábiai Nagydíj, Toto Wolff
Mercedes AMG Petronas F1 Team's team principal Toto Wolff speaks on the intercom in the pits during the Formula One Saudi Arabian Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit in Jeddah on December 5, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff azt mondja, csapata a 2022-es szezon korai szakaszában még mindig egy tanulási szakaszon megy keresztül. A Mercedes csapatfőnöke elismerte, hogy a csapatának pályán nyújtott teljesítménye jelenleg nem éri el az előző évek színvonalát, és azt mondta, hogy a Mercedes még mindig arra törekszik, hogy megtanulja, hogyan lehet a legjobban sebességet kinyerni a problémás W13-ból.

Míg a Mercedes a bahreini szezonnyitón egy erős duplapontot mentett meg, Lewis Hamilton pedig a dobogón végzett, az eredmény csak a mindkét Red Bull kiesése miatt született meg.
Mivel Szaúd-Arábiában a Red Bullnak nem volt ilyen gondja, a Mercedes csak az ötödik és a hatodik helyben reménykedhetett. George Russell ötödik lett, míg Hamilton a hatodik helyre kúszott fel, amikor egy számára kedvezőtlenül időzített boxutcalezárás miatt a 10. helyen ért célba.

Nincsenek "varázs módszerei a Mercedesnek"
Mivel a W13-as fő problémái látszólag abból fakadnak, hogy képtelenek kiküszöbölni a delfinezést. Wolff azt mondta, hogy jelenleg nincs gyors és egyszerű módja a probléma megoldásának a tarsolyukban.

- kommentálta a csapata teljesítményére vonatkozó kérdéseket Wolff.

- ismerte el Wolff, aki nem túl optimista azzal kapcsolatban, hogy hamar le tudják dolgozni a hátrányukat a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest.
Forrás