Red Bull: Verstappen egy időzített bomba

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Max Verstappen
A marshall ties to extinguish fire as Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (L) looks at his car during the 2022 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 10, 2022. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elismerte, hogy ha a csapat nem tud felülkerekedni a megbízhatósági problémákon, akkor Max Verstappen nem fogja tudni már sokáig megőrizni a nyugalmát. A holland versenyző nem titkoltan a mezőny egyik forrófejű tagja, aki kiélezett helyzetekben agresszívan veszi fel a versenyt a pályán, vagy azon kívül. 

Az osztrák szerint Max Verstappen eddig higgadt tudott maradni a Red Bull jelenlegi helyzetével kapcsolatban, annak ellenére, hogy tavaly még a világbajnoki címért versengett, idén pedig már két futamon is kiállni kényszerült technikai meghibásodás miatt.
A Bahreini és az Ausztrál Nagydíjon is a második helyről kellett feladnia a versenyt, így Verstappen már 46 ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető Charles Leclerc-kel szemben.
Habár csalódottságát fejezte ki az egyik rádiónak adott interjúban, illetve a futamok utáni sajtótájékoztatókon is, Marko úgy véli, hogy Verstappen a színfalak mögött érett módon kezeli a csalódásokat.
„Sokkal nyugodtabb, mint azt gondolnánk." – magyarázta Marko az ORF osztrák műsorszolgáltatónak.

Az osztrák szerint azonban Verstappen egy "időzített bombává" alakulhat, ha elbukik a Red Bull a jelenlegi problémák kiküszöbölésében. A hollandnak még nem sikerült előnyt szereznie csapattársával, Sergio Perezzel szemben. Sőt, a mexikói Szaúd-Arábiában fölényben is volt egészen addig, amíg egy rosszul időzített Safety Car tönkretette a versenyét.
Marko úgy véli, ennek az az oka, hogy az F1 új technikai korszakának ebben a korai szakaszában nincs meg alapvető bizalom az autó iránt.
„Az autó jelenlegi beállításával a versenygép inkább bizonytalanságot gerjeszt Verstappenben, aki így nem tudja érvényesíteni az extrém vezetési stílusát. – mondta Marko.
"Látható, hogy Checó-nak [Perez] viszont jobban fekszik ez a típusú autó, így közelebb került a hollandhoz a pályán, mint eddig bármikor."
Marko azonban nem tudja garantálni, hogy Verstappen jól ismert forrófejűsége nem fog feltűnni, ha a frusztráció tovább fokozódik, és elismerte, hogy a holland türelme talán nem végtelen.

"Ha nem nyerünk újra hamarosan, akkor ő valóban egy időzített bomba!"

– zárta a gondolatsort Helmut Marko.
Forrás