Díjat nyert az örökké emlékezetes szezonzáró

Forma-1, Lewis Hamilton, Max Verstappen, Carlos Sainz, dobogó, Abu-dzabi Nagydíj 2021, futam
(fromL) Second-placed Mercedes' British driver Lewis Hamilton, 2021 FIA Formula One World Champion Red Bull's Dutch driver Max Verstappen and third-placed Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr celebrate on the podium of the Yas Marina Circuit after the Abu Dhabi Formula One Grand Prix on December 12, 2021. - Max Verstappen became the first Dutchman ever to win the Formula One world championship title when he won a dramatic season-ending Abu Dhabi Grand Prix. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A decemberi abu-dzabi futamon Max Verstappen és Lewis Hamilton végletekig izgalmas csatáját olyan szinten hozta le a Sky Sports, hogy minden más 2021-es közvetítésnél jobbnak találták a szavazók a BAFTA díjátadóján.

Noha már az ötödik hétvégén is túl vagyunk a 2022-es szezonból, a 2021-es eseményeket a mai napig emlegetjük, és ez még nagyon sokáig így is marad. Ezúttal ráadásul jó oka is van a történések felidézésének, hiszen éppen

a Miami Nagydíj vasárnapján adta át a Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) a legjobb 2021-es sportközvetítés díját, amit a Sky Sports kapott az abu-dzabi szezonzáróért.

A Nicholas Latifi balesetét követő biztonsági autós fázis, a lekörözöttek elengedésének és el nem engedésének variálása, Max Verstappen első világbajnoki címe és (a brit) Lewis Hamilton nyolcadik vb-győzelmének elvesztése az utolsó körben mind hozzájárultak ahhoz, hogy a közvetítés ilyen színvonalú legyen. A nívó mértékét jelzi, hogy

a megelőzött jelöltek között a tokiói olimpia, az angol-dán férfi labdarúgó Eb-elődöntő és a helyi Nemzeti Vágtának megfelelő Grand National szerepelt.

A díjat a csatorna két érintettje, Natalie Pinkham és Billy McGinty vette át – köszönhetően a stáb nagy részének Miamiban tartózkodása miatt is. McGinty nagyon hálás volt mindenkinek, és óriási megtiszteltetésként élte meg a díjat, amit a tavaly márciusban életét vesztő egykori F1-kommentátornak, Murray Walkernek ajánlott. Pinkham pedig a végén hozzátette, hogy

hálásak Lewis Hamiltonnak a sokszínűségéért és a sportágért tett erőfeszítéseiért, amik hozzájárultak ahhoz, hogy egyre többen követik az országban a Forma-1-et.