Pérez megmentette a szörnyen induló hétvégéjét a hirtelen formajavulással

Forma-1, Francia Nagydíj 2022, szombat, időmérő, Charles Leclerc, Max Verstappen, Carlos Sainz
France, Le Castellet, 2022-07-23. Qualifying session of the Formula 1 Grand Prix at the circuit Paul Ricard. At the end of the Q1, Q2 and Q3, it is the Ferrari driver Charles Leclerc who will start in the lead for the race. Photograph by Xavier Duvot / Hans Lucas. France, Le Castellet, 2022-07-23. Seance de qualification du grand prix de formule 1 au circuit Paul Ricard. Au terme de la Q1, Q2 et Q3, c’est le pilote ferrari Charles Leclerc qui s’elancera en tete pour la course. Photographie de Xavier Duvot / Hans Lucas. (Photo by Xavier Duvot / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen és Christian Horner is kíváncsian várja, hogy a Ferrari vagy a Red Bull stratégiája lesz eredményesebb, miután a kvalifikáción Charles Leclerc a remek csapatmunkának is köszönhetően ismét elorozta az első rajtkockát a címvédő elől. Sergio Pérez ugyanakkor annak örül, hogy az időmérőre sikerült összeszednie magát, és a végére a csapattársát is megközelítette.

Max Verstappen a harmadik szabadedzés sikere után reménykedhetett akár a pole pozícióban is, végül a második rajkocka jutott számára Charles Leclerc mögött. A monacóival szemben a Q3-ban előbb csak nyolcszázados volt a lemaradása, ám az idei hetedik pole-ját szerző pilóta végül három tizeddel volt gyorsabb a hollandnál – ez a különbség annak is köszönhető, hogy a motorcsere miatt az utolsó sorból induló Carlos Sainz szélárnyékkal segítette a csapattársát.

A tavalyi Le Castellet-i győztes Verstappen idén hatodszor indulhat Leclerc mellől az első sorból Forrás: AFP/Eric Gaillard

„Ha valaki rajthelybüntetést kap, az egy szokásos stratégia, hogy segítse a csapattársát, hiszen ilyenkor ketten egy jó eredményért küzdenek. Ezzel nincs semmi gond, teljesen érthető, miért tettek így – nyilatkozta Verstappen a Sky Sportsnak. –

A szabadedzések során szenvedő, és a Verstappen-Leclerc-Sainz trióhoz képest komoly lemaradásban lévő Sergio Pérez kihozta a maximumot az időmérőjéből a harmadik hellyel. Az utolsó körével ráadásul az addigi legjobb idejét futotta, és 159 ezredre megközelítette a második helyen végző csapattársát.

– összegezte Pérez az F1TV-nek. – Végig szenvedtem az autó egyensúlyával, úgyhogy örülök, hogy sikerült egy egész jó kört teljesítenem, és egy jó helyezést elérnem. A Ferrari viszont végig nagyon erős volt, de remélhetőleg holnap komoly harcra tudjuk őket kényszeríteni, a támadási lehetőségek kihasználása lesz a kulcs."

Christian Horner csapatfőnök elégedett volt az eredménnyel, és előrevetítette, hogy egy izgalmas futam vár a pilótáira Charles Leclerc ellen.

„Ez egy kettő az egy elleni szituáció volt, ami mindig érdekes és megváltoztatja a stratégiát – utalt Horner a Ferrari csapatmunkájára Verstappennel szemben. – Checo tegnap szenvedett, így jó volt látni, hogy ma felzárkózott és megtalálta a tempóját. A második-harmadik hely egyáltalán nem rossz, sok minden elképzelhető innen a futamon. Holnapra forró, szeles időt mondanak, így izgalmas csata elé nézünk.