Legendás és botrányos Schumacher-győzelmeket hozó Ferrarit kínálnak eladásra

Forma-1, Magyar Nagydíj, 1998, Michael Schumacher, Ferrari
German Ferrari driver Michael Schumacher clenches his fist in victory after winning the Hungarian formula one Grand Prix ahead of Scottish McLaren Mercedes driver David Coulthard, on the Hungaroring racetrack near Budapest 16 August. Third is Canadian Jacques Villeneuve. (ELECTRONIC IMAGE) (Photo by ERIC CABANIS / AFP)
Vágólapra másolva!
1998-ban mind a négy versenyét megnyerte ezzel a kasztnival a német pilóta, aki abban az évben az utolsó pillanatig harcolt a vb-címért az erősebb McLarent vezető Mika Häkkinennel.

Árverésre hirdeti Michael Schumacher 1998-as, F300 kódjelű Ferrariját a Sotheby's aukciósház. A német legenda ezzel a kocsival vívott először hatalmas csatát a bajnoki címért a mclarenes Mika Häkkinennel, és az erősebb rivális ellen csak az utolsó futamon kapott ki végleg.

Az árverésre augusztus 18. és 20. között kerül sor Kaliforniában,

a becslések szerint 6-8 millió dollárért kelhet el a 187-es kódjelű kasztni, amely 1999 került egy magánszemély tulajdonába.

German Ferrari driver Schumacher 1998-ban Forrás: AFP/Eric Cabanis

Az autó négy futamon (Kanadai, Francia, Brit, Olasz Nagydíj) vett részt, és mind a négyen győzött vele Schumacher, aki összesen hatszor nyert 1998-ban. A négy győzelemből három ráadásul különleges a német klasszis sikerekkel teli életrajzában: Kanadában és Angliában egy 10 másodperces stop&go büntetés ellenére nyert, és utóbbi alkalommal hatalmas vita alakult ki amiatt, hogy az utolsó körben töltötte le azt, és a bokszutcában szelte át a célvonalat. Az Olasz Nagydíjon pedig szenzációs manőverrel előzte meg Häkkinent és egyenlítette ki az állást a bajnokságban a szezon vége előtt két futammal.