Vágólapra másolva!
A Red Bull előrelépéseket tett 2022-ben az egyenesekben való végsebességet illetően.Helmut Marko két kulcsfontosságú tényezőt azonosított a Red Bull 2022-ben megnövekedett végsebessége mögött, amely fejlődés segítette, és továbbra is segíti őket a Ferrari elleni küzdelemben, a világbajnoki címért folytatott harcban.

A korábbi években a Milton Keynes-i alakulat autóinak egyik fő erőssége a pályák kanyargós, technikai szektorában nyújtott teljesítménye volt, míg az egyenesekben a Ferrari rendre jobban teljesített.
Az RB18 azonban ugyanolyan versenyképes, egyenletesen jó sebességet mutat a jelenlegi szezon során, és ezt a szintet csak a Ferrari tudta eddig elérni a mezőnyből.

A Red Bullnak sikerült 2022-ben kiküszöbölnie az egyik fő gyengeségüket Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Clive Rose

Marko felfedte a javulás okait
Marko Adrian Newey tervezési készségeinek tulajdonította, amely nagy mértékben hozzájárult a fejlesztéshez, valamint a Honda motor kedvező hatását emelte ki a javulás másik okának.

- mondta Marko a Motorsport-total.com-nak.

"A másik [tényező] az, hogy a Honda tovább fejlődött, és az E10-es üzemanyagra való átállás nem ment a teljesítmény rovására. Ez a kettő tényező kombinációja okozza a Red Bull javulását."

Marko örült, hogy a Red Bull volt a leggyorsabb az egyenesekben
Marko örömmel figyeli az autó teljesítményének változását az egyenesekben.
„Most ez egy teljesen más megközelítés" - mondta a Red Bull tanácsadója.

A Red Bull jelenleg 97 ponttal vezet a Ferrarival szemben a konstruktőri bajnokságban, míg Max Verstappen 80 ponttal vezeti a világbajnoki tabellát a riválisához, Charles Leclerchez képest.
Forrás