Vágólapra másolva!
Három év után térne vissza állandó jelleggel a mezőnybe Nico Hülkenberg, ha igazak a pletykák, melyek szerint a Haas őt szeretné leigazolni Schumacher helyére.

Hamarosan döntenie kell a 2023-ra még szabad helyekkel rendelkező csapatoknak arról, kikkel kívánnak versenyezni jövőre. Az Alpha Tauri, az Alpine, a Williams és a Haas ezek az istállók, és utóbbinál három-négy lehetséges névre szűkítették le a listát. Itt Kevin Magnussen helye biztos, a kérdés az, a második szezonját töltő, időnként kitűnő, de nem mindig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Mick Schumachernek adnak-e újabb esélyt.

Egyre több szakíró szerint nem fognak, és az ESPN több forrásból úgy értesült, a Haas most a 35 éves Nico Hülkenbergre pályázik leginkább. Ez annyiból pikáns lenne, hogy ő és Magnussen pár éve rossz viszonyban voltak, bár ez állítólag már a múlté.

Nico Hülkenberg Forrás: Motorsport Images/Glenn Dunbar

Hülkenberg 181 nagydíjon állt rajthoz a Williams, a Sauber, a Force India (és a jogutód istállók), valamint a Renault színeiben, és

elsősorban arról ismert, hogy ő indult a legtöbb futamon dobogós eredmény nélkül.

A tehetsége alapján rászolgált volna legalább egy dobogóra, de legjobb versenyein az élcsapatok autói közül túl sok ért célba az elvárt pozícióban, vagy amikor nagy lehetőség adódott a német előtt, akkor hibázott (az esős 2012-es Brazil Nagydíjon például ütközött Lewis Hamiltonnal, miközben az 1. helyért támadott). A 4. helyen három alkalommal ért célba.

Utoljára 2019-ben volt állandó jelleggel a mezőny tagja, de 2020-ban és 2022-ben összesen öt futamon is be kellett ugrania az Aston Martinhoz koronavírusos pilóta helyettesítésére.

Rajta kívül felmerült még Antonio Giovinazzi visszatérése is a Haashoz, míg kívülállóként a McLarentől kirúgott Daniel Ricciardo kilátásait nem tekinthetjük jónak amiatt, hogy nagyon rossz formában van.