A bokszban ülve szurkolta ki a világbajnoki címét a brazil pilóta - videó

Forma-2, Felipe Drugovich
Brazilian driver Felipe Drugovich pictured in action during the F2 Grand Prix of Belgium auto race, in Spa-Francorchamps, Sunday 28 August 2022. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS (Photo by JONAS ROOSENS / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Olasz Nagydíj szombati sprintfutamán eldőlt a Forma-2 vb-címe, amelyet Felipe Drugovich úgy biztosított be, hogy 44 másodperc után kiesett a versenyből. Vasárnap délelőtt a Forma-3-ban is győztest avattak: drámai végjáték után a francia Victor Martins nyerte a pontversenyt.

Az MP Motorsport színeiben versenyző Felipe Drugovich lett az F2 2022-es bajnoka, a huszonkét éves brazil pilóta három futammal a vége előtt bebiztosította a címét. Az Olasz Nagydíj sprintfutamán Drugovich az első körben kiesett, miután egy ütközés miatt eltört a kormányösszekötő rúdja.

A rá a világbajnoki pontversenyben egyedüliként veszélyes Théo Pourchaire azonban csak a 17. helyen fejezte be a versenyt, így Drugovich 69 pontos előnye megmaradt, amit a hátralévő két főversennyel és az abu-dzabi sprintfutammal már nem lehet behozni. Drugovich a csapatának bokszfalánál kezdhette meg az ünneplést, miután a Forma-2 első brazil bajnokává vált.

A másik betétszériában is izgalmas Olasz Nagydíjon vagyunk túl, ugyanis a Forma-3-as világbajnokság befejeződött vasárnap délelőtt, és itt az utolsó futamra maradt a vb-cím eldöntése. Még hatan – köztük Charles Leclerc öccse, Arthur – voltak versenyben a végső győzelemért, ám a negyedik helyről rajtoló, francia Victor Martins-nek komoly esélye volt a sikerre, és ezzel élni is tudott. Ugyan az egyik legfőbb üldözőjének számító, remek második félévet teljesítő Zane Maloney megnyerte a vasárnapi főfutamot, a barbadosi ötpontos hátrányban zárta a pontversenyt a franciával szemben. A végeredmény azután alakult ki, hogy Martins egy pályaelhagyás okozta ötmásodperces büntetés ellenére megőrizte a negyedik helyét a baleset miatt a tervezettnél korábban leintett futamon.