Így oktatta ki II. Erzsébet a kínosan viselkedő Lewis Hamiltont

Lewis Hamilton, Spa, kötött arcmaszk
Lewis Hamilton of UK driving the (44) Mercedes-AMG Petronas F1 Team F1 W13 Mercedes-AMG F1 M13 during the F1 Rolex Belgian Grand Prix 2022 on August 26th, 2022 in Spa-Francorchamps, Belgium. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy ebéd során követett el kínos hibát a pilóta, II. Erzsébet pedig rendre is intette ezért - írta meg a kínos történetet a Daily Star.

Hamilton az izgatottságával magyarázta a hibát. A királynő mellett ülhetett egy 2010-es ebéden, de akkor szólt hozzá, amikor a szigorú protokoll szerint nem tehette volna meg.

Lewis Hamilton Belgiumban, 2022. augusztus 26-án Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

Hamilton így emlékezett vissza: Amint leültünk, elkezdtem beszélgetni vele, de ő szigorú arccal a túloldali szomszédomra mutatott, hogy most vele beszélgessek.

- tette helyre a pilótát.

A szigorú szabályoknak utánajártak a brit lapok, erről a Nemzeti Sport is írt: „Az ilyen étkezéseken felváltva ültetik le a nőket és a férfiakat. Az etikett szerint a hölgyek az első fogás előtt és alatt a baljukon ülő férfiakkal beszélgetnek, mert a királynő is ezt teszi, és a balján ülő vendég a legrangosabb. A jobbján ülőhöz először akkor szól, ha kihozzák a második fogást, ekkor mindegyik hölgy a jobbján ülő férfival társalog".