Kétszeres világbajnok oldalán debütál Bottas a népszerű autóversenyen

Forma-1, Valtteri Bottas, USA Nagydíj 2022, futam
Alfa Romeo's Finnish driver Valtteri Bottas arrives for the drivers parade for the Formula One United States Grand Prix at the Circuit of the Americas in Austin, Texas, on October 23, 2022. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas ott lesz a jövő évi Race of Championson, miután idén elmaradt a debütálása. A finn pilóta Mika Häkkinennel fog egy párost alkotni a csapatverseny során.

Valtteri Bottas részt vesz a 2023-as Race of Chamoionson, azaz a Bajnokok Tornáján, amit az esemény szervezői jelentettek be. A finn pilóta jelen állás szerint az egyetlen aktív versenyző lesz a mezőnyben.

Bottas már idén debütált volna a Race of Championson, de akkor meghiúsult Forrás: AFP/Patrick T. Fallon

Bottas először fog indulni a népszerű versenyen, miután az idei debütálása egy váratlan kötelezettség miatt meghiúsult. A 33 éves pilóta természetesen nagyon örül, hogy ismét lehetőséget kapott arra, hogy a svédországi Pite Havsbad havas pályáján megmutassa tudását.

nyilatkozta. – Sok éve nézem a televízióban, és tavaly [valójában idén – a szerk.] nagyon közel voltam az induláshoz, amíg az utolsó pillanatban ki nem kellett szállnom. Nehéz volt nézni, hogy mindenki annyira jól szórakozott, amikor a svédországi havon és jégen dobálta az autóját, ezért örülök, hogy most januárban csatlakozhatok hozzájuk Pite Havsbadban.”

Az eseményt január 28-án és 29-én tartják, és a szokásoknak megfelelően az első napon a Nemzetek Tornáját rendezik meg. Bottas párja nem más lesz, mint a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen, aki már az idei versenyen is részt vett.

– folytatta a tízszeres F1-es futamgyőztes. – Az évek során jó barátok lettünk Mikával, így külön öröm lesz mellette versenyezni. Mindketten részt vettünk már néhányszor az Északi-sarki Ralin, ami remélhetőleg segíthet abban, hogy legyőzzük északi szomszédainkat és mindenki mást is. Aztán félre kell tennünk a barátságunkat, és meg kell próbálnunk megverni egymást az egyéni versenyben. Bármi is történjen, biztos vagyok benne, hogy nagyszerű show-t fogunk nyújtani a pálya melletti, illetve a világ minden táján lévő rajongóknak.”

A Race of Championst 1988 óta minden évben megrendezték egészen a koronavírus-járvány kitöréséig minden évben megrendezték, az egyetlen kivétel 2016 volt, mivel akkor tették át év végéről év elejére. 2020-ban csak virtuális formában tartották meg, tavaly pedig teljesen elmaradt, hogy aztán idénre megreformálják: nagyvárosok helyett most már Svédországban, havas tájon tartják a szurkolók által kifejezetten kedvelt eseményt. Az indulók névsora még nem teljes, de Bottason és Häkkinenen kívül Sebastian Vettel részvétele is biztosra vehető, igaz, addigra ő már nem lesz aktív F1-es pilóta. A négyszeres világbajnok idén második lett az egyéni versenyben, miután csak a döntőben kapott ki Sébastien Loebtől.