Verstappen: Lambiase versenymérnökkel olyan a kapcsolatunk, mint egy házasság

Gianpiero Lambiase, Max Verstappen
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 07: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks with race engineer Gianpiero Lambiase in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 07, 2019 in Montreal, Canada. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen exkluzív interjúban mesélt a közte és a Forma-1-es versenymérnöke, Gianpiero Lambiase közötti dinamikáról.

Lambiase-t Verstappen mind a 35 nagydíjgyőzelme során a rádió másik végén hallhattuk, hiszen a holland versenymérnökeként dolgozott azóta, hogy a 2016-os Spanyol Nagydíjon kiérdemelte a Toro Rossótól a Red Bullhoz való előléptetését.
A RacingNews365.com-nak exkluzívan nyilatkozó Verstappent arról kérdezték, hogy más versenyzőkhöz hasonlóan ő is testvéri jellegű kapcsolatot ápol-e versenymérnökével.

"Valószínűleg inkább olyan, mint egy házasság"

- viccelődött Verstappen -

"Néha ordítozunk és kiabálunk egy kicsit egymással, de ez jó. Csak azt kell eldöntenünk, hogy ki a férj és ki a feleség!"

Lambiase más pilótapárosításra számított
A Red Bull előtt Lambiase a Jordan csapatnál dolgozott, majd átmenetileg a Midland, a Spyker és végül a Force India csapatánál is megfordult, ahol 2014-ig maradt, és rövid ideig Verstappen jelenlegi csapattársával, Sergio Pérezzel dolgozott együtt. Ezután a Red Bull lecsapott rá, de mint Verstappen elmondta, valószínűleg arra számított, hogy a Red Bull korábbi világbajnokával dolgozhat együtt.

- mondta.

Verstappen és Lambiase az egyik legütősebb párost alkotja az F1-es mezőnyben Forrás: Getty Images via AFP/2017 Getty Images/Dan Istitene

A konkrét pilóta-mérnök párosítás sikerének köszönhetően Verstappen hozzátette, reméli, hogy a következő években is megmarad a munkakapcsolat.

- mondta Verstappen.

Verstappen kizártnak tartja, hogy hosszútávon az F1-ben maradjon
A hollandot - akit 2028-ig szerződtettek a Red Bullhoz - ezután arról kérdezték, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy F1-es karrierje hátralévő részében a Red Bullnál marad.
"Lehetséges" - válaszolta Verstappen, mielőtt tisztázta volna, hogy nem akar hosszabb karriert a sportágban.

Forrás