Egy világbajnok focistát is bejelentett az Alpine az autóbemutatóján

auto-prix Horizontal
Alpine F1 CEO, Laurent Rossi (R) applauds French football coach and former football player Zinedine Zidane (C) during the BWT Alpine Formula One team's 2023 season launch in London on February 16, 2023. (Photo by Daniel LEAL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Alpine Forma–1-es csapata az idei autója leleplezesével egy időben bejelentette az új márkanagykövetét is Zinédine Zidane személyében.

Az 1998-ban világbajnok francia labdarúgót a csütörtök esti, londoni rendezvényen szólították fel elsőként a színpadra úgy, mint a csapat új tagját. Laurent Rossi vezérigazgató méltatta Zidane győztes gondolkodásmódját és eltökéltségét, és hozzátette, szerinte a csapatát motiválni fogja az 50 éves exfocista kinevezése.

Zinédine Zidane lesz az Alpine nagykövete Forrás: AFP/Daniel Leal

A Real Madriddal játékosként egyszeres, vezetőedzőként háromszoros Bajnokok Ligája-győztes francia szintén lelkesen várja az együttműködést az Alpine-nal.
„Nagyszerű dolgokat láttam, és nagyon boldog vagyok, hogy az Alpine csapat tagja lehetek. Lehetőségem volt találkozni Laurent-tel, Davidével [Brivio] és a teljes Alpine-nal egy nagydíjon, és ott egy