A dobogóról leszorult Alonso keményen beszólt a Ferrarinak

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, szombat, 
Fernando Alonso
Aston Martin's Spanish driver Fernando Alonso steers his car during the sprint shootout ahead of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 29, 2023. (Photo by NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso az idei szezon során először nem állhatott fel vasárnap a dobogóra, miután az Azeri Nagydíjon negyedikként végzett. A spanyol pilóta azonban így sem volt csalódott.

Az Aston Martin a bakui hétvége első felében a hátsó szárny kinyitásával is küszködött, és noha a futamra ez nagyjából elmúlt, emiatt az idén megszokottnál hátrébbról indulhatott Fernando Alonso és Lance Stroll. Ám így is a 4. és a 7. helyen zárt a két pilóta, amivel pedig a konstruktőri pontverseny második helyét is megerősítették a silverstone-iak.

Alonso a Sky Sports-nak azt is elárulta, hogy a versenyen sem volt minden tökéletes az autóval, a dobogó azonban így is összejöhetett volna, ha a Ferrarinak nem kedvez a szerencse.

mert a kemény keverékű abroncsok a vártnál is kevésbé koptak, noha 38 kört is teljesítettünk velük. A Ferrari eközben nagyon koptatta a keményeket az elején és

– nyilatkozta Alonso. – A hétvégénk összefoglalva:

pole mindkét versenyen, szupergyors autó, és így is csak 1 másodperccel kaptunk ki tőlük, szóval elégedettek lehetünk."