Ismét bíróság elé kellett állnia Bernie Ecclestone-nak

Bernie Ecclestone
Ex-Formula One chief Bernie Ecclestone leaves the Westminster Magistrates' Court in central London, on August 22, 2022 after appearing for fraud charges. - Former Formula One supremo Bernie Ecclestone is facing a claim of fraud over an alleged failure to declare Ł400 million ($477 million, 473 million euros) of overseas assets to the British government. (Photo by Susannah Ireland / AFP)
Vágólapra másolva!
Szerdán megjelent a londoni bíróságon Bernie Ecclestone, a Forma–1 korábbi vezérigazgatója, akit 400 millió fontos adócsalással vádolnak.

A 92 éves brit üzletember ellen a Crown Prosecution Service (CPS), vagyis az Angliában és Walesben a büntetőeljárások lefolytatásával foglalkozó legfőbb állami szerv emelt vádat. A becslések szerint mintegy 2,5 milliárd fontnyi vagyonnal rendelkező Ecclestone a brit adóhatóság (HMRC) vizsgálata alapján, a gyanú szerint 400 millió fontnyi (172 milliárd forintnyi) szingapúri offshore vagyont titkolt el 2013. július 13. és 2016. október 5. között.

Ecclestone szerdán a büntetőperét megelőző meghallgatáson vett részt a Southwark-i Crown Courton – ahol ott volt a felesége, Fabiana is –, az üzletember pedig a korábbiakhoz hasonlóan ártatlannak vallotta magát.

A tárgyalást 2023 őszére tűzték ki, de előtte még júniusban is lesz egy meghallgatás, addig pedig Ecclestone óvadék ellenében szabadlábon lehet.