Vágólapra másolva!
Flavio Briatore elárulta, hogy miért győzködte Fernando Alonsót, hogy írjon alá az Aston Martinhoz.

Miután Alonso 2021-ben visszatért a száguldó cirkuszba, két évet az Alpine csapatánál töltött, idén azonban átszerződött az Aston Martinhoz, ahol Sebastian Vettel helyét vehette át. Alonso számár rendkívül jó döntésnek bizonyult a váltás, hiszen az eddigi első öt futamból négyszer dobogós helyen végzett, és jelenleg a harmadik a világbajnoki pontversenyben.

A Benetton és a Renault egykori csapatfőnökének, Flavio Briatorénak kulcsszerepe volt abban, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso csatlakozzon az Aston Martinhoz. A spanyol pilóta jelenlegi menedzsere elárulta, hogy két fő oka is volt annak, hogy győzködte Alonsót arról, csatlakozzon az Aston Martinhoz. Ezek közé tartozott az is, hogy a silverstone-i istálló az elmúlt években olyan komoly szaktekintélyeket igazolt le, mint a Red Bull vezető aerodinamikusa, Dan Fallows, valamint a Mercedes aerodinamikai főnöke, Eric Blandin.

Fernando Alonso az idei F1-es szezon meglepetése eddig Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Eva Marie Uzcategul T

- az Aston Martinnal, amely egészen tavalyig nem volt versenyképes. Aztán leigazolták a Red Bull és a Mercedes második legfontosabb emberét, és rengeteget fektetnek be a technológiába, illetve a gyárba" - magyarázta Briatore az olasz Il Riformista-nak, hogy miért volt jó döntés a csapatváltás.

"Ezek az okok miatt győzködtem Fernandót, hogy csatlakozzon az Aston Martinhoz, amely most a második helyen áll a konstruktőri bajnokságban öt futam után. Az Aston remekül teljesített legutóbb Miamiban, bár ez nem volt éppen egy olyan pálya, ami jól fekszik az autónak. Azonban ha nem történik semmi váratlan, akkor a világbajnokság már most eldőlt. Ám néhány helyszín, mint például Monte Carlo, mindig kínálhat komoly meglepetést" – fogalmazott az olasz szakember.

Flavio Briatore szerint a világbajnokság már eldőltnek tekinthető Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Briatore elmondta, biztos abban, hogy a Red Bull pilótája, Max Verstappen idén megszerzi harmadik világbajnoki címét.

"A Red Bull külön bajnokságban játszik, Verstappennek pedig megvan az erőssége és a stílusa, a világbajnokság pedig már az övé. A Red Bull erős, mert jobban össze tudnak dolgozni, és ott van az egyetlen igazi zseni, Adrian Newey is."