Az F1 történetének legrosszabb pályája? - így néz ki egy kör Las Vegasban - videó

Forma-1, Las Vegas 2022, utcai parádé, Red Bull, Caesar's Palace
Attendees view a Formula 1 racing team car from Oracle Red Bull Racing during the Formula 1 Las Vegas Grand Prix Launch Party at Caesars Palace, in Las Vegas, Nevada, on November 5, 2022. - The inaugural Las Vegas F1 Grand Prix will take place November 16-18, 2023. (Photo by WADE VANDERVORT / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1 játékának köszönhetően már most bepillanást tehetnek a szurkolók, hogy miként néz ki egy kör a november közepén debütáló Las Vegas-i Nagydíjon.

A nevadai helyszín 41 év szünet után tér vissza a Forma–1-be, ám ezúttal már a belvárosában, a legismertebb látványosságok környezetében fog megtenni 6,1 kilométeres köröket a mezőny. Az utcai pályán hatalmas sebességeket érhetnek el a pilóták, ugyanakkor a rendkívül szűk aszfaltcsíkon nagyon nehéz lesz előzni – ez derül ki a valósághű videóból.

A csillogás, a pálya szűkössége miatt a legtöbb rajongó a monacói vagy a bakui pályához hasonlította, és nagyrészt emiatt máris rengeteg kritika érte a Las Vegas-i Nagydíj helyszínét.

– írta az egyik dühös szurkoló. – Megértem, hogy igyekeztek a lehető legtöbb látványosságot körbevenni, de ugyan már... Az összes utca és kanyar rendelkezésre állt, és ez lett a legjobb, amit létrehoztak?

„Körülbelül olyan emlékezetes marad majd, mint a legutóbbi 8 amerikai utcai pálya és mint az ezt követő 8 lesz – írta egy másik rajongó. – Szemétbe való.

A Las Vegas-i Nagydíjra helyi idő szerint november 18-án, szombaton este kerül sor, viszont magyar idő szerint vasárnap reggel 7 órakor fog kezdődni.

Forrás