Nagyon csalódott az időmérő legnagyobb vesztese, Alonso a győzelemért küzd majd Monacóban

F1 Grand Prix Of Monaco Qualifying 1 Monaco auto boats cars championships fia formula formula 1 gp grand monagasque monte carlo monte-carlo motorsport motorsports one prix racing sports world Max Verstappen Red Bull Racing Fernando Alonso Aston Martin Ara
Max Verstappen of Red Bull Racing and Fernando Alonso of Aston Martin Aramco after qualifying ahead of the Formula 1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco in Monaco on May 27, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Fernando Alonsótól az utolsó pillanatban vette el a pole pozíciót a világbajnok Max Verstappen, aki 84 ezreddel ment jobb időt, mint a spanyol. Alonso 11 év után indulhatott volna újra az élről, de nem volt teljesen csalódott.

„Természetesen a pole sokat jelent itt Monacóban, de Max egy kicsit gyorsabb volt, amit sajnálok. Ennek ellenére az első sor is nagy dolog számunkra, úgy tűnik a pálya utolsó szektora a gyenge pontunk a pályán. Meglátjuk, holnap milyen stratégiával megyünk, milyen lesz az időjárás, de a győzelemre hajtunk majd" – mondta az időmérő után Fernando Alonso.

Max Verstappen és Fernando Alonso az időmérő után Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Érthetően sokkal csalódottabb volt Sergio Pérez, miután a Red Bull pilótája már a Q1-ben összetörte az autóját és csak az utolsó helyről indulhat majd.

„Hihetetlen, el sem hiszem, mit tettem. Meglepett, hogy a kanyarban már ilyen későn történt a baj. Próbáltam jó időt autózni, de túlmentem a határon. Már nem tudtam mit tenni, csak utas lettem az autóban, nem volt mit csinálni. Nem éreztem, hogy túlnyomtam volna, de nagy hiba volt, elnézést kérek a csapattól. Nagyon sokat készültem, és most csalódott mindenki. Mehettem volna a pole-ért, de nem tudtam kihozni magamból, amit akartam. Igazi rémálom lesz holnap, nagyon nhéz futam vár rám" – mondta Pérez.