Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is kifejtette a maga álláspontját az elmúlt hetek egyik legtöbbször elővett pletykájával kapcsolatban. Az osztrák sportvezető elmondta, szerinte megy-e Lewis Hamilton a Ferrarihoz.

Miután a hétszeres brit világbajnok a hétégi Monacói Nagydíjon újságírói kérdésre határozottan cáfolta, hogy ajánlatot kapott volna a Ferrari elnökétől, John Elkanntól, most a főnöke, a Mercedes F1-es csapatának első embere, Toto Wolff is lehűtötte a kedélyeket. Az osztrák sportvezető is leszögezte, hogy nem történt megkeresés (amit a Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur már ugyancsak megerősített), éppen ellenkezőleg, bármikor aláírhatja Hamilton az új Mercedes-szerződését.

A brit Channel 4 tévé adásában Wolff úgy fogalmazott, hogy "már csak a dátum és az aláírás hiányzik" az új szerződésről. És, hogy erre miért nem került sor már Monacóban? Nos, ez érdekes, de Wolff szerint "nem sokat látták egymást" a hercegségben.

- mondta Wolff, aki azt is elárulta, soha nem beszélnek addig másik versenyzővel, míg az aktuális pilótáikkal nem döntöttek a folytatásról, vagy éppen a szakításról.

"Valaki bedobta ezt a pletykát, mert nagyon szeretett volna résztvevője lenni a tárgyalásoknak. Amik igazából nem is tárgyalások, csupán leülünk egy asztalhoz és elmodjuk, ki min szeretne változtatni.

- mondta Wolff, aki arra a kérdésre viszont nem válaszolt egyértelműen, hogy valóban a szerződés hossza jelent-e bizonyos fokú feszültséget a megbeszélések során.

"Lewis és a csapat is a legjobbat szeretné a másiknak. Egyeztetünk a feltételekről, a lehetőségekről, és sok mindenben teljesen egyetértünk. Tényleg csak azon megy az ötletelés, hogy mi a legjobb mindkettőnknek" - maszatolt Wolff.